RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brosnan og Skarsgård jr slår til

Sist oppdatert:
Mens fedrene tuller rundt i Hellas i «Mamma Mia!», gjør Sean Brosnan og Alexander Skarsgård det bra som beinharde soldater.

(SIDE2:) Det er nok ikke til å komme bort i fra at i Hollywood hjelper det å ha kjente foreldre, men så snart du faktisk får sjansen, må du jammen vise at du duger også.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Og enkelte ganger får man noen festlige sammentreff.

Alexander Skarsgård, sønn av den svenske superstjernen Stellan Skarsgård, og Sean Brosnan, sønn av James Bond selv, Pierce Brosnan, har i «Generation Kill» grepet sjansen med begge hendene. Samtidig med at de spilte inn TV-serie i Afrika, hoppet fedrene rundt i discoklær i London og på Skiathos og Skopelos-

Vil ikke være kjekkas
«Generation Kill» er en HBO-serie laget av folkene bak «The Wire».

Den er basert på den prisbelønte boken av Evan Wright. Den følger en gruppe amerikanske marinesoldater under invasjonen av Irak i 2003, og Skargård spiller en av hovedrollene som den erfarne lederen, sersjant Brad «Iceman» Colbert.

Unge Skarsgård forlot Sverige der han har jobbet jevnt og trutt med film de siste ti årene, for å slippe unna kjekkas-stempelet. «Generation Kill» og en forestående rolle i vampyrserien «True Blood» på HBO kan være veien til suksess for 31-åringen, skriver svenske Dagens Nyheter.

Som kamphunder
Skarsgård har jobbet i USA før, kanskje mest kjent som en av Ben Stillers modellkompiser i komedien «Zoolander», men nå er det altså «Generation Kill» som gjelder. Serien handler om forfatter Evan Wrights egne opplevelser som «embedded» journalist for Rolling Stone Magazine under de første 40 dagene av invasjonen.

«Marinesoldater er som USAs små pitbuller. De slår oss, behandler oss dårlig, og av og til lar de oss angripe noen», heter det i serien.

Gode kritikker
Etter at serien hadde premiere i USA tidligere i måneden, har superlativene haglet i avisene. Serien norsk premiere på Canal + i september.

- Debatten i USA har handlet mye om hva krigen i Irak koster, og det er viktig at det debatteres, men det har handlet veldig lite om hva de 100.000 soldatene som er der ute tvinges til å oppleve, sier Skarsgård til DN.

- Og det er klart at det er sjokkerende med bilder av døde barn, og at det gjør vondt i sjelen å se «Generation Kill», men jeg tror det er viktig at folk får se hva disse soldatene opplever.

Lenge hjemmefra
Skarsgård jr hadde hauset opp sin egen selvtilitt før han gikk på audition for rollen som «Iceman», man da han faktisk fikk rollen ble han plutselig engstelig

- Jeg hadde allerede vært i USA noen måneder hos venner, og hadde tenkt å dra hjem til Sverige. Men nå var det bare å dra rett til Afrika på innspilling. Jeg var borte fra Sverige i nesten ett år, forteller skuespilleren.

Selve innspillingen var heller ingen dans på roser.

- Vi var sju måneder i Namibia. det var nesten som å leve et soldatliv, vi var helt isolert og jeg hadde med vilje så lite kontakt så mulig med mine svenske venner og familie. Det var viktig for meg å ikke miste min amerikanske aksent og jeg hadde flere timer om dagen med en språkekspert.

Mistet moren
Pierce Brosnans sønn, Sean Brosnan, spiller korporal Daniel Redmanen i «Generation Kill». 24-åringen hadde en tøff oppvekst etter at moren døde da han var bare åtte år gammel.

Han har uttalt at han hatet faren Pierces berømmelse da han var liten. Han visste aldri hvem som var hans virkelige venner. Men turbulente år på pensjonatskole, samt en alvorlig bilulykke da han var 16, har gjort at den unge Brosnan har fått et nytt syn på livet, og nå satser han altså alikevel på skuespilleryrket.

Teater
Han søkte på dramaskoler under falskt navn, fordi han ikke ville støtte seg på sin berømte far. Han har siden han gikk ut av skolen blant annet spilt Romeo i en oppsetning av The British Shakespeare Company.

Etter «Generation Kill» jobber han med filmen «Sweet Baby Jesus» der han blant annet spiller mot Robbie Coltrane, Melanie Griffith og Lily Tomlin.

«Generation Kill» har premiere på Canal Plus 3. September.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere