*Nettavisen* Nyheter.

Brøt besøksforbud på Facebook

Foto: (Martin Lundsvoll/RB/Scanpix)

I flere år skal den 33 år gamle mannen ha truet med å skade sin egen kone. Nå er han dømt for truslene og brudd på besøksforbudet.

25.01.12 12:25

Fra 2008 til 2010 skal frykt og trusler om vold ha vært en del av ekteskapet til Skedsmo-paret.

Nå har Nedre Romerike tingrett funnet den 33 år gamle ektemannen skyldig i grove trusler mot sin egen kone, skriver RB.no. Paret er nå skilt.

Rømte barbeint

I retten forklarte kvinnen om et ekteskap fylt av bråk og krangling, og at dette særlig eskalerte i de to siste årene de var gift.

Ifølge fornærmede skal det ha toppet seg en sommerdag i 2010. Da ble politiet tilkalt etter en heftig krangel der kvinnen flyktet barbeint fra leiligheten etter at mannen skal ha spyttet på henne og truet med å kutte av henne en kroppsdel og legge den i fryseren.

I dommen får kvinnen full støtte og 33-åringen blir dømt til seks måneder i fengsel der 60 dager er betinget.

Anker saken

Ektemannen har hele tiden hevdet han er uskyldig. Han forklarte at hans tidligere kone blir veldig aggressiv i fylla og at dette var foranledningen for den dramatiske kvelden i 2010.

- Han mener dommeren ikke har gitt noen begrunnelse for at han er skyldig i det som han blir anklaget for, sier 33-åringens forsvarer Simon Stende.

De har derfor anket saken til lagmannsretten.

Brøt besøksforbudet

33-åringen ble i 2010 idømt et besøksforbud overfor kona. Da han kontaktet henne på Facebook kort tid senere brøt han imidlertid dette.

- Det hender dessverre at folk tror de kan sende sms, skrive e-post eller som i dette tilfelle bruke Facebook til å ta kontakt, men loven sier at det ikke skal være noen form for kontakt, sier politiadvokat Jon Aga.

Han har hatt to liknende saker det siste året og påpeker at all kontakt gjelder i besøksforbud, ikke bare fysisk.

- Det er viktig for fornærmede å slippe den følelsen av å bli krenket og den psykiske belastningen det kan være å bli kontaktet, sier Aga.

I saken til 33-åringen forklarer advokat Stende bruddet med at hans klient ikke hadde skjønt vilkårene for besøksforbudet og ikke trodde han gjorde noen galt da han spurte ekskona hvordan hun hadde det.

- Det hender at de sier at de ikke visste om dette og ikke trodde de gjorde noe galt, men da blir det et spørsmål om man skal tro på dem eller ikke, sier politiadvokaten.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.