Brøt inn på rideskole og klippet halen av hester

KLIPPET: Slik så to av hestene ut etter at noen hadde brutt seg inn i stallen og klippet halen deres.

KLIPPET: Slik så to av hestene ut etter at noen hadde brutt seg inn i stallen og klippet halen deres. Foto: Spydeberg rideklubb

- Når de går på uskyldige, forsvarsløse hester går det for langt.

02.10.14 17:50

Det var en av de ansatte ved Spydeberg rideklubb som oppdaget innbruddet da hun kom på jobb klokken syv om morgenen, torsdag. I tillegg til å ha tatt med seg hesteutstyr, har tyvene også klippet halen på fem av hestene.

- Det er helt forferdelig. Når de begynner å gå på uskyldige, forsvarsløse hester midt på natten går det altfor langt, sier Torill Schie, leder for Spydeberg Rideklubb.

- Har ikke ord

Schie forteller at de har opplevd mye småstjeling over tid og hadde også innbrudd i helgen. Siden stallen ligger på en ubebodd gård, hadde de snakket om å installere overvåkningskameraer.

- Jeg forstår ikke hvem som vil ramme en liten rideklubb med å stjele utstyret til jentene. Og å gå inn og skamklippe hestene er så simpelt at jeg har ikke ord, sier hun.

- Kunne blitt nødt til å avlive

Hun reagerer spesielt sterkt på tyvene har gått inn til en hest med brukket ben, og dermed risikert at den kunne kommet seg ut.

- Det er veldig, veldig ille at de har gått inn til hesten i sykeboksen. Hvis den hadde kommet ut og begynt å løpe, kunne skaden blitt forverret og da hadde løpet kanskje vært kjørt for den. Vi kunne blitt nødt til å avlive den, sier hun.

Schie forteller at det er blitt stjålet saler, dekkener, sjabraker og hodelag til omkring 50.000 kroner. Spydberg ridesenter har til sammen 23 hester i stallen, både rideskolehester og privateide.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.