*Nettavisen* Nyheter.

Brøt seg inn og bannet

Etter å ha knust seg inn i et hus med tre livredde mennesker, stilte mannen seg i stuen og bannet en stund, før han stakk.

18.06.06 09:42

34-åringen må nå i fengsel etter det besynderlige innbruddet.

Knuste glassdør
Det var i april i år at den arbeidsledige mannen knuste en verandadør og tok seg inn i en leilighet i Fyllingsdalen i Bergen. Kort tid før innbruddet hadde han hatt en telefonsamtale med huseieren, som sistnevnte hadde oppfattet som helt normal uten trusler. Likevel hadde 34-åringen fått det for seg at huseieren hadde stjålet noe fra ham.

Derfor troppet han opp på døren til mannen og truet med å knuse bilen hans, dersom han ikke ville åpne opp for ham. Da huseieren nektet å åpne for den rasende 34-åringen, forsøkte han å bende opp flere vindu med et brekkjern. Like etterpå lå glassdøren til verandaen i tusen knas. Mens huseieren flyktet til en nabo, rømte to søstre han hadde på besøk, forskremt inn på et soverom. Derfra kunne de høre hvordan 34-åringen sto i stuen og bannet. Samtidig ødela han en datamaskin.

Vinkelslipet automat
34-åringen innrømmet at han hadde vært på stedet, men ikke at han hadde vært inne i leiligheten da saken var oppe i Bergen tingrett onsdag. Han erkjente også at han hadde gjort innbrudd med vinkelsliper i en spilleautomat i Arken kjøpesenter. Han ble dømt for begge forholdene, i tillegg til tyveri fra en kjeller. Utbyttet derfra hadde blant annet vært fire flasker champagne og diverse sykkelutstyr.

Straffen ble streng, ettersom retten la vekt på at han hadde tatt seg inn i fornærmedes hjem og skremt vettet av dem som var der. Selv om 34-åringen mente huseieren hadde stjålet noe fra ham, mente retten at «denne form for privat rettshåndhevelse er ille».

Den tidligere straffedømte mannen fikk sin fjerde dom og må nå i fengsel i 105 dager. Men 53 av dagene ble gjort betinget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag