RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brown med varmt forsvar for Afghanistan-krig

London (NTB-Reuters-AFP): Storbritannia kan ikke vende ryggen til Afghanistan, mener statsminister Gordon Brown, som hardnakket forsvarer regjeringens strategi i krigen der stadig flere britiske soldater mister livet.

Brown har lenge vært under press for å forsvare regjeringens strategi i Afghanistan i lys av at 40 britiske soldater har mistet livet på to måneder.

I sommer passerte antall drepte britiske soldater i Afghanistan landets tapstall fra krigen i Irak. Totalt er 212 britiske soldater drept i Afghanistan.

Statsministeren har også fått kritikk for ikke å bevilge penger til tilstrekkelig utstyr til soldatene, blant annet flere helikoptre og pansrede kjøretøy som kan motstå veibomber.

- Hver gang jeg spør meg selv om vi gjør det rette ved å være i Afghanistan og om vi kan rettferdiggjøre å sende våre unge menn og kvinner for å kjempe for denne saken, har mitt svar alltid vært ja, står det å lese i Browns tale, som blir beskrevet som en omfattende oppgjør med kritikken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere