RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen ga kraftig bedring for Sparebankene

Sist oppdatert:
De norske sparebankene se tilbake på en kraftig forbedring i resultatene i fjor. Det var i hovedsak økte inntekter fra verdipapirmarkedet som trakk opp, for rentenettoen var under press
Sparebankene fikk et overskudd etter skatt på 5,8 milliarder kroner i 2003, som er 2,0 milliarder kroner mer enn i 2002. Tallene omfatter morselskapene i 128 sparebanker, inkludert Gjensidige Nor Sparebank.

Om bunnlinjen ble forbedret, så bidro det kraftige rentefallet til at sparebankenes rentenetto ble stående på stedet hvil i fjor. Dette til tross for at forvaltningskapitalen i sparebankene økte med nær 10 prosent. I prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital ble imidlertid rentenettoen redusert med 0,19 prosentpoeng, til 2,35 prosent.

Det var de andre driftsinntektene i form av verdipapirgevinster som bidro til bedring i resultatet. Spesielt kursgevinster på aksjer var betydelige, men rentebærende verdipapirer, provisjonsinntekter og valuta bidro også.

Det meldes også om lavere kostnader samtidig som tapene for bankene lå på et moderat nivå.

- Det lave rentenivået stiller imidlertid krav til fortsatt god inntjening på andre områder enn tradisjonell utlåns- og innskuddsvirksomhet dersom inntjeningen skal opprettholdes i 2004, skriver sparebankene i en pressemelding.

Sparebankene hadde ved utgangen av 2003 en forvaltningskapital på drøyt 740 milliarder kroner og en egenkapital på om lag 53 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere