RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen gransker storhandler

Sist oppdatert:
Fredsag gikk det tre poster i henholdsvis Statoil, Norsk Hydro og Telenor med en samlet verdi på 2,3 milliarder kroner. Oslo Børs gransker nå rekordomsetningen
Det melder Dagens Næringsliv. De tre handlene utgjorde halvparten av det rekordartede volumet på børsen sist fredag.

– Dette er innrapporterte omsetninger som vi fortsatt jobber med. Vi vil ha forklaring fra både Lehman Brothers og Orkla Enskilda på hva som har skjedd, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til DN.

Det var sist fredag formiddag at meglerhuset Lehman Brothers gjorde tre transaksjoner for tilsammen nær 2,3 milliarder kroner. Dette var handler for 1,15 milliarder kroner i Norsk Hydro, for 828 millioner kroner i Statoil og for 302 millioner kroner i Telenor.

Rett etterpå ble handlene slettet av Lehman Brothers, og kort tid senere innrapporterte meglerhuset Orkla Enskilda Securities transaksjoner i de samme selskapene, skriver DN.

– Vi lurer på hvorfor de innrapporterte handlene ble trukket tilbake og på hvorfor Orkla Enskilda meldte omtrent det samme litt senere. Vi må få vite hva som ligger bak disse transaksjonene, sier Olsen.

- Det er helt feil. Jeg kjenner ikke til hva Lehman Brothers har gjort. Dette var rene kundehandler som vi meglet og som var kurtasjehandler for oss, sier administrerende direktør Mads Syversen i Orkla Enskilda Securities til DN

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere