RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen gransker Tandberg

Sist oppdatert:
Oslo Børs har igjen satt i gang undersøkelser av Tandberg. Blant annet reagerer børsen på mulige utsagn fra ledelsen, opplyser pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs
Dagens Næringsliv skriver fredag at finansdirektør Terje Rogne og toppsjef Andrew Miller på ny uttalte at det var rutine med undersøkelser fra Økokrim etter store kursfall i Norge. Dette er på linje med hva Rogne har uttalt til iMarkedet tidligere.

Forskjellen nå er at Børsen har innkalt Tandberg til et møte, og gjort det klart at denne typen bagatellisering ikke bør gjøres av selskapet.

- Hvis dette er riktig, og jeg presiserer at vi ikke har fått kontakt med selskapet ennå, så er det overraskende hvis de igjen kaller dette rutine, sier Olsen til iMarkedet.

Han sier videre at han trodde Tandberg hadde forstått Børsens klare melding til selskapet.

Sendt brev

Oslo Børs har også gått til det skritt å sende et brev til Tandberg om informasjonshåndtering og selskapets rapporteringsrutiner.

- Jeg vil si det var et klart brev, sier Olsen til iMarkedet.

Dette brevet bli laget for å klargjøre Børsens syn på bagatelliseringen fra Tandberg-ledelsen. Olsen sier til iMarkedet at Børsen har hatt en "allright" dialog med Tandberg i møtet og etter dette. Derfor er Børsen altså overrasket over de nye uttalelsene til selskapet, hvis disse er riktig.

På torsdagens telefonkonferanse redegjorde Rogne for razziaen uten å kalle dette en rutineaksjon av Økokrim.

Undersøker guiding i første kvartal

Olsen sier videre til iMarkedet at Børsen nå undersøker informasjon rundt guiding fra Tandberg.

Problemet knytter seg til at enkelte analytikere skal ha fått guiding på hvordan utviklingen i første kvartal skal ha gått.

- Vi kikker inn i dette, og jobber videre med det, sier Olsen, som ikke ønsker å utdype dette noe nærmere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere