RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen opp på kvartalsresultater

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Oslo Børs fikk en liten opptur onsdag etter at flere store selskaper la fram sine resultater for fjerde kvartal i fjor. Hovedindeksen gikk opp med 0,71 prosent og endte på 411,39 poeng.

Selv om både Statoil og Telenor leverte svært gode tall i fjerde kvartal 2011, var det likevel et selskap som leverte minustall som ble onsdagens vinner på Oslo Børs.

Aksjen til Norske Skog gikk nemlig opp med hele 15,01 prosent, en oppgang de store selskapene ikke var i nærheten av. Norske Skog leverte et resultat før skatt på nesten 1 milliard kroner i minus, men markedet reagerte likevel positivt ettersom driftsresultatet var bedre enn ventet.

Solcellefabrikanten REC leverte også dårlige tall onsdag, og gjorde det svakere enn forventet med et resultat før skatt i fjerde kvartal på hele 2,5 milliarder kroner i minus. Konsernsjef Ole Enger kommenterte dette med at han ikke utelukker ytterligere nedleggelser i Norge hvis ikke lønnsomheten blir bedre.

Ettersom hovedårsaken til milliardminusen er en gigantnedskrivning på fabrikken i Singapore og selskapet mener at etterspørselen etter solcellepaneler er i ferd med å bedre seg, reagerte børsen med å sende REC-aksjen opp med 8,33 prosent.

Statoil presenterte onsdag et resultat for fjerde kvartal 2011 på 24,5 milliarder kroner i pluss. Aksjen ble midt på dagen omsatt for 153,10 kroner, en oppgang på 2,07 prosent, men endte etter hvert med en oppgang på 1,33 prosent.

Telenors resultatet for den samme perioden var 7,4 milliarder kroner, men selskapet har måttet ta nedskrivninger på 4,2 milliarder kroner på grunn av lisenssaken i India. Likevel ble resultatet tatt godt imot på børsen onsdag, og aksjen endte til slutt opp med 2,72 prosent. Blant de øvrige storkanonene på børsen steg Seadrill med 0,63 prosent og DNB med 0,39 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere