RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen sender Fussellsaken til Tilsynet

Sist oppdatert:
Oslo Børs' sender videre saken rundt Thomas Fussells Thomas Fussell Foundation til Kredittilsynet. Børsen ha en gjennomgang av forholdene rundt veldedige organisasjoner og innsidesalg
iMarkedet avslørte i forrige uke at Thomas Fussells veldedighetsselskap, The Fussell Foundation, har solgt 700.000 aksjer i etterkant av kvartalsrapporten til Fast 4. mai.

Salgene ble ikke meldt over Oslo Børs. Bakgrunnen for dette er at Fast ikke har definert The Fussell Foundation som innsider.

Det merkelige i situasjonen er at Opticom, som er en annen at Thomas Fussells hovedinvesteringer, har definert The Fussell Foundation som innsider. Dermed blir alle nedsalgene til Fussells veldedige selskap i Opticom meldt over Oslo Børs.

Børsen sender saken til Kredittilsynet

Oslo Børs' Tor Arne Olsen opplyser nå til iMarkedet at børsen har videresendt saken til Kredittilsynet.

- Vi har oversendt saken til Tilsynet, som vi indikerte i forrige uke, sier Olsen til iMarkedet.

Olsen presiserer at dette er en rutinemessig kontroll, og at børsen først og fremst vil ha en generell gjennomgang av reglene rundt veldedige organisasjoneres forhold til innsidereglene.

- Det er naturlig at Kredittilsynet vurderer disse forholdene, sier Olsen til iMarkedet.

Vurderingen til børsen og Tilsynet vil gå på hvordan stiftelser innbefattes av innsidereglens bestemmelser rundt såkalte "nærstående" til innsiderne i de børsnoterte selskapene.

Selskapene setter selv opp innsiderne

I dagens regler er det slik at selskapene selv setter opp hvem som er innsidere. Dette er årsaken til at Fussell Foundation ikke står på innsidelisten til Fast, mens Opticom har definert den veldedige organisasjonen, som kontrolleres av Thomas Fussell, som innsider.

I september i forfjor avslørte iMarkedet at sentrale folk i Birdstep hadde solgt aksjer i selskapet. Blant disse var den tidligere sjefen i Birdstep, Henning Klemp, og storinvestor Jan Haudemann Andersen.

Årsaken til at verken Haudemann Andersen eller Klemp trengte å melde fra om innsidesalgene i Birdstep var at de ikke var registrert i innsideregisteret til Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere