RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen ser på Tandberg-salgene - saken avsluttes(Ny)

Sist oppdatert:
Oslo Børs har i dag foretatt undersøkelser i forhold til det store innsidesalget av Tandberg-aksjer fredag, som følge av kursfallet og mulige lekkasjer. Ingen funn ble gjort
Nytt: Børsen avslutter undersøkelser uten funn

- Vi kommer til å se på dette utover dagen i dag, sa pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til iMarkedet mandag morgen.

Ifølge Olsen var det i første omgang snakk om å ta kontakt med meglerhuset som foretok nedsalget av Tandberg-aksjer på vegne av de tre Tandberg-toppene fredag.

- Vi vil høre om de i forbindelse med nedsalget satte personer i innsideposisjon, sa Olsen.

Avslutter undersøkelsene

Oslo Børs har etter å ha gransket saken i dag, nå avsluttet undersøkelsene av innsidesalget i Tandberg.

-Vi har snakket med DNB Nor som plasserte aksjene, og de opplyser at aksjene ble plassert i markedet. Det var ingen som ble satte i innsideposisjon, og det ble heller ikke opplyst at det var innsiderne som solgte, sier Olsen til iMarkedet mandag ettermiddag.

- Vi har ingen indikasjoner på at det var lekkasjer, sier Olsen, som opplyser videre at børsen nå innstiller undersøkelsene. Saken anses ifølge Olsen som avsluttet dersom det ikke skulle komme nye opplysninger.

Storsalg

Det var styreformann Jan. Chr. Opsahl, Tandberg Norge-sjef Terje Rogne og Per Haug Kogstad som til sammen solgte Tandberg-aksjer for 34 millioner kroner fredag.

Aksjetradere iMarkedet har vært i kontakt med, hevder at det allerede før stengetid på Oslo Børs fredag var ute informasjon om at innsiderne var i ferd med å selge seg ned. Dette skal ha ført til at aksjen falt i sluttminuttene før innsidemeldingen kom etter stengetid.

Rogne uttalte til Dagens Næringsliv lørdag at han ikke trodde det var lekket ut noe om salgene. Han mente også at salgene ikke burde overraske siden ledelsen har for vane å selge i tredje kvartal av skattehensyn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere