RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen sjekker DNO-handel

Sist oppdatert:
Oslo Børs har iverksatt undersøkelser for å sjekke om det har skjedd noe uregelmessig i de siste dager frenetiske aktivitet i DNO-aksjen. Les mer her
De siste dagene har DNO-aksjen vært desidert mest omsatt på Oslo Børs. Aksjen hadde både tirsdag og onsdag hatt omsetninger på mer enn 50 millioner aksjer. Bakgrunnen for den ville handelen er usikkerhet som har blitt skapt rundt selskapets engasjement i Irak.

DNO har en avtale med kurdiske selvstyremyndigheter, noe som sentrale myndigheter i Bagdad har reagert kraftig på, ifølge oppslag til TV 2 Nettavisen.

- På bakgrunn av den aktiviteten som har vært den siste tiden har vi tatt en vurdering og skal nå se på aktiviteten, sier Tor Arne Olsen, pressetalsmann ved Oslo Børs. Han viser til blant annet børsforum på nettet der det har fremkommet diverse påstander.

- Det har vært veldig mye oppmerksomhet rundt DNO om dagen, og siden det har vært medieoppslag som har hatt innvirkning på kursen er det naturlig å gjennomgå dette. Men vi har ingen konkret mistanke. Om det har skjedd noe uregelmessigheter så skal vi finne det, sier Olsen til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere