RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen snur til pluss

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Oppgang i Europa smitter over på det norske aksjemarkedet.

Like før lunsjtider har Oslo Børs klart å hente inn fallet fra morgentimene.

Hovedindeksen blir sendt opp 0,34 prosent til 351,67 poeng.

Den amerikanske valutaen har styrket seg og legger et press på oljeprisen. Søkelyset er også rettet mot oljelagerrapportene fra USA. På grunn av fridagen mandag er rapporten forskjøvet med et døgn. Onsdag kveld kom derfor America Petroleum Institute med sin ukentlige rapport og den viste et fall i råoljelagrene på 63.000 fat i forrige uke. Her hadde analytikerne ventet en oppgang i råoljelagrene, mens destillatlagrene viste også en overraskende vekst.

Kontraktene på nordsjøolje faller rundt 1 prosent til 75,51 dollar per fat.

Statoil stiger likevel 1,14 prosent til 133 kroner. ING har oppgradert Statoil til hold fra selg og beholder kursmålet på 134 kroner, det skriver Dow Jones Newswire. Oppgraderingen kommer som følge av positiv overraskelse knyttet til økt utbytte, selv om selskapet skuffet med tallene og med guiding rundt gassmarkedet.

Yara stiger 0,49 prosent til 246,90 kroner, mens Norsk Hydro løftes 1,13 prosent til 40,15 kroner.

REC får et løft på 3,26 prosent til 23,73 kroner. Kursen har falt til under kursmålet til DnB Nor Markets og dermed oppgraderer meglerhuset aksjen til kjøp med kursmål 26 kroner.

Børsene fortsetter opp i Europa selv om det ble en marginal nedtur ved børsene i Hongkong og Australia. Japan endte til slutt opp, men var tidligere også i rødt.

I London blir FTSE 100-indeksen sendt opp 0,35 prosent, og CAC 40 i Paris følger etter med en oppgang på 0,11 prosent. I Tyskland ligger DAX-indeksen helt flatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere