RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsene morgen: Årstopp i USA - Japan faller

Sist oppdatert:
Dow Jones steg til ny årstopp før Greenspan-talen. I Japan var det fall
Meldingen om at den japanske økonomien er svak fikk Nikkei-indeksen i Tokyo å falle tilbake onsdag morgen norsk tid. Den japanske aksjeindeksen falt 0,4 prosent til 11.601,68 poeng rett før stengning.

Onsdag ble det klart at Japan opplevde resesjon i fjor, med en svake eksportvekst og nedgang i forbruket.

Slutt USA: Årstopp før Greenspan

Mens investorene ventet på talen til den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan senere i uken, leverte Dow Jones-indeksen en ny årstopp.

Dow'en løftet seg 0,4 prosent til 10.830,96 poeng i tirsdagens handel.

Den brede S&P 500-indeksen steg 0,3 prosent til 1.209,55 poeng, den samme prosentvise oppgangen hadde Nasdaq Composite-indeksen som endte dagen på 2.088,88 poeng.

I tirsdagens handel var det chip-aksjene og internett-aksjene som ledet an innen teknologisektoren. Apple-aksjen var også i støtet.

Oppkjøps- og fusjonsbølgen på Wall Street fortsatte med nyheten om at elektronikk-kjeden Circuit City har fått et oppkjøpstilbud.

Oljeprisen falt svakt i tirsdagens handel på New Yorks råvarebørs. Ved avslutningen var WTI-oljen i første posisjon ned 18 cent til 47,26 dollar. Dollaren falt også svakt mot euro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere