RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsferskingene best

Sist oppdatert:
Det har kastet godt av seg å satse på de ny-noterte selskapene på Oslo Børs. Børsdebutantene har knust hovedindeksen så langt i år. Les mer her
Så langt i 2005 har flere selskap enn noen sinne strømmet til Oslo Børs. En børs som har tredoblet seg på like mange år, og et eventyrlig børsklima for olje- og offshoreaksjer, har lokket store og små selskaper til Oslo Børs.

De 23 nykommerne som har kommet til Oslo Børs så langt i år har også knust markedet. Selskapene har steget med 23,3 prosent, mens hovedindeksen har steget med 114,9 prosent, skriver Finansavisen.

Adm. direktør i meglerhuset Carnegie, Anders Onarheim, sier til Finansavisen at han ikke er overrasket over denne utviklingen.

- En børsintroduksjon skal gi høyere avkastning enn markedet. Tommelfingerregelen er at det skal være en IPO-rabatt på mellom 5 og 10 prosent i et 1 til 2 måneders perspektiv, avhengig av sektor og hvilken type selskap, sier Onarheim til avisen.

Det selskapet som har steget mest siden børsintroduksjon i år er Dynapel, som har steget 111,43 prosent fra tegningskursen, mens taperen er shippingbørsen Imarex, som har falt 11,7 prosent fra tegningskursen ved børsnotering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere