RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsfesten fortsatte

Sist oppdatert:
Oslo Børs fortsatte der gårsdagen slapp, og stiger ytterligere. Sjekk dagens handel her
Oslo Børs åpnet nølende, men en generell oppgang fortrengte oljenedgang. Denne utviklingen fortsatte frem mot lunsj. Siden lunsj har markedet endret seg lite, og hovedindeksen ender opp 0,46 prosent til 282,55 på en god børsdag.

Ved lunsjtider var det Jinhui og Golden Ocean Group som var i fokus. Begge aksjene holdt stand dagen ut, og endte opp henholdsvis 9,66 og 5,90 prosent.

Nordic Semiconductor er dagens vinner og steg etter at selskapet meldte om en omfattende avtale med en produsent av sportsutstyr. Aksjen har så langt steget 24,1 prosent og stiger dermed forbi både Scana Industrier, som steg etter 5,3 prosent at Odin meldte at de hadde kjøpt seg inn i selskapet, og flyselskapet Norwegian som så langt er opp 2 prosent

Telenor stiger også, etter at France Telcom i dag la frem svært sterke tall. Aksjen ender dagen opp 1,98 prosent.

Fjord Seafood falt videre etter at aksjen ble flyttet fra kjøp til salg med kursmål fire kroner av meglerhuset DnB NOR Markets. Fjord endte dagen ned 2,10 prosent, og bedret seg noe fra en laber åpning etter dagens pressemelding om bedrede lånebetingelser og salg av Florø Slakteri. Pan Fish fortsetter den siste tids tendens, og faller videre. Det ser ut til at fiskebransjen å være en tung uke for fiskeribransjen, etter den siste tids fiskefest.

Børslokomotivene Norsk Hydro og Statoil har hatt dårlig dag på børsen og faller på lavere oljepris. Hydro faller 0,1, mens Statoil er ned 0,4 prosent, og holder seg uendret siden lunsjtider.

Positiv åpning på Wall Street

Wall Street åpner opp onsdag ettermiddag, og etter fem minutters handel er det oppgang i det brede markedet.

Markedet ser ut til å reagere positivt på de reviderte BNP-tallene for første kvartal som ble lagt frem rett før børsåpning.

Også Oracles gode kvartalstall er med på å dra markedet opp i åpningsminuttene.

S&P 500 er foreløpig opp 0,13, Nasdaq er opp 0,3, mens Dow Jones-indeksen er opp 0,1.

Mot oppgang på Wall Street

Før dagens børsåpning i USA ser det ut som det brede markedet vil åpne positivt.

Futuren indikerte flat åpning, men de reviderte BNP-tallene for første kvartal vil trolig dra børsen opp ved åpning.

USA futuren har ligget stort sett flatt hele dagen, men sentimentet for aksjer er positivt i hele Europa, etter at USA offentliggjorde BNP tallene samt etter at IT-giganten Oracle kom med kvartalstall.

Oracle leverte overraskende gode tall, og overgikk markedets forventninger, noe som trolig vil ha positiv innvirkning på den amerikanske børsen.


Fortsatt børsfest i Oslo

Oslo Børs åpnet nølende, men en generell oppgang fortrengte oljenedgangen. Denne utviklingen fortsetter frem mot lunsj, og Hovedindeksen er så langt opp 0,37 prosent til 282,30. Oslo Børs satte rett etter åpningen ny all time high, men har mot lunsjtider falt marginalt tilbake.

Ved lunsjtider er det Jinhui og Golden Ocean Group som er i fokus. Begge aksjene stiger, henholdsvis 7,1 og 2,6 prosent. Det er visstnok DnB NOR Markets som er ute med nye analyser, og hever kursmålene sine på disse aksjene.

Nordic Semiconductor, som var vinner i åpningshalvtimen, stiger fremdeles etter at selskapet meldte om en omfattende avtale med en produsent av sportsutstyr. Aksjen har så langt steget 17,13 prosent og stiger dermed forbi både Scana Industrier, som steg i åpningstimene etter at Odin meldte at de hadde kjøpt seg inn i selskapet, og flyselskapet Norwegian, som så langt er opp 4,1 prosent

Fjord Seafood faller også videre, nå ned 3,9 prosent, etter at aksjen ble flyttet fra kjøp til salg med kursmål fire kroner av meglerhuset DnB NOR Markets. Også Pan Fish fortsetter å falle, og det ser ut til at fiskebransjen får en tung uke.

Børslokomotivene Norsk Hydro og Statoil har også en dårlig dag på børsen. Hydro er foreløpig uendret, mens Statoil er ned 0,4 prosent.

Også børsene i Europa faller noe tilbake. FTSE-100 i London er opp 0,07 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt er opp 0,15 prosent.

Nølende start på Oslo Børs

Det er opp 0,17 prosent på Oslo Børs etter vel en halvtimes handel. Det er Telenor og DnB NOR som driver markedet opp med en oppgang på henholdsvis 1 prosent og 0,7 prosent.

Statoil og Norsk Hydro faller tilbake i takt med svakere oljepris, og aksjene noteres ned henholdsvis 0,4 og 0,7 prosent.

Nordic Semiconductor er vinner så langt i dag etter at selskapet meldte om en omfattende avtale med en produsent av sportsutstyr. Aksjen stiger 15,7 prosent og stiger dermed forbi Scana Industrier som er opp 6,4 prosent etter at Odin Fondene i dag meldte at de hadde kjøpt seg opp i selskapet.

Børsdebutanten Questerre faller tilbake 3,7 prosent onsdag, og har dermed falt noe tilbake etter at selskapet mandag kunne fortelle at de hadde funnet gass i sitt første felt.

Fjord Seafood faller også nærmere tre prosent etter at aksjen ble flyttet fra kjøp til salg med kursmål fire kroner av meglerhuset DnB NOR Markets.

I Europa er det uendret utvikling fra morgentimene. FTSE-100 i London er opp 0.23 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt er opp 0,37 prosent.

Olje og makrofokus

Oljeprisen falt mer enn noen gang på åtte uker tirsdag kveld på spekulasjon om at de kommende oljelagertallene fra USA onsdag ettermiddag ikke vil holde dampen oppe i markedet.

Slik det ser ut kan dermed investorene som har hatt oljeaksjer i kikkerten bestemme seg for å avvente noe med å laste opp Statoil og Hydro, noe som igjen vil ha negativ innvirkning på Oslo Børs.

Bortsett fra oljeprisen vil makrotall være i fokus både her hjemme og ute onsdag. Fra Statistisk sentralbyrå kommer detaljhandelstallene samt statisikk for varekonsumet.

I en morgenrapport melder Skandinaviska Enskilda Banken at de forventer en mer normalisert detaljhandelsrapport for mai, etter store fall i mars og tilsvarende hopp i april. Men risikoen ligger på nedsiden som følge av det begredelige været.

Svake tall kan dempe noe av rentepresset fra Norges Bank, og dermed svekke kronen noe.

I USA kommer bruttonasjonalprodukt for første kvartal med sin første revidering. Det er ventet at BNP vil ende på 3,7 prosent, som er en oppgang fra første observasjon. Positive tall her kan trekke opp det generelle aksjemarkedet.

Tandbergs konkurrent Polycom falt tungt i USA etter at selskapet ble nedgradert av meglerhuset Thomas Weisel, noe som kan trekke den norske aksjen nedover. Det er ikke kjent hvorfor meglerhuset nedgraderte Polycom.

I Europa har markedet åpnet i positivt lende som følge av nedgangen i oljeprisen. I London stiger FTSE-100 0,2 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt stiger 0,37 prosent. I Paris er CAC-40 indeksen opp 0,45 prosent mens OMX-indeksen i Stockholm er opp 0,51 prosent.


Oljeras trakk opp børsene

Asiatiske aksjer steg anført av Nissan Motors og LG Philips LCD Co, etter at oljeprisen falt kraftig tirsdag kveld og etter konsumtillitstallene kom inn langt bedre enn ventet i USA.

Morgan Stanleys Asia-indeks steg 0,1 prosent, der syv av indeksens ti industrigrupper kunne vise til oppgang.

I Japan steg Nikkei 225 med 0,6 prosent mens aksjene på de fleste andre børsene i Asia fikk seg en opptur.

Olje ned, Dow opp

Dow Jones-indeksen kunne notere tresifret oppgang i kveld i det oljeprisen falt markert fra rekordnivåene over 60 dollar fatet.

Sterke tall fra de amerikanske forbrukernes tillit til økonomien bidro til å forsterke oppturen i det amerikanske aksjemarkedet.

Oljeprisen endte til slutt ned 3,9 prosent i kveldens handel på New York Mercantile Exchange til 58,20 dollar fatet for første kontrakten på referanseoljen WTI. Det er stor volatilitet i oljeprisen i forkant av onsdagens oljelagerrapporter, spesielt er usikkerheten rundt de amerikanske bensinlagrene stor.

Dow Jones-indeksen endte til slutt opp 1,1 prosent til 10.405,17. Den brede S&P 500-indeksen steg 0,9 prosent til 1.201,58. Sterk kveld også for teknologiaksjene på Nasdaq som endte opp 1,2 prosent til 2.069,89.

Konsumenttillitsindeksen steg til 105,8 i rapporten for juni, mens markedet ventet 104,1. Indeksen har ikke vært så sterk siden juni 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere