RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsoppgang ledet av Telenor

Sist oppdatert:
Telenor ledet an oppgangen på Oslo Børs i dag. Selskapet la frem kjempetall. Sjekk dagens handel her
Det har vært en bra dag for Oslo Børs, som primært har vært drevet av Telenor i dag. De siste dagers trend blir brutt og hovedindeksen ender opp 1,09 prosent til 293,89.

Det har vært Telenor-fokus på børsen i hele dag. Aksjen har gått som en kule etter at selskapet tidligere i dag la frem overraskende, gode tall. Telenor ender til slutt opp hele 7,92 prosent til 54,50 kroner.

Også Q-Free og Aktiv Kapital la frem gode tall i dag, og stiger dermed på børsen. Aksjene ender opp henholdsvis 2,85og 3,30 prosent.

Subsea 7, som kunne melde om ny avtale i dag, stiger på denne og ender opp 5,31 prosent. Teco og Konsberg Holding er også blant vinnerne.

Til tross for en sterk oljepris ender Hydro i minus i dag, og stenger ned 0,48 prosent. Statoil, som har falt over 7 prosent den siste uken, stiger 1,85 prosent. Også tungvektere som Yara og Aker Kværner stiger.

Øverst blant dagens tapere finner vi CanArgo som kunne melde om mislykket boring i Georgia. Aksjen faller 11,41 prosent. For Tandberg Data og Birdstep ser det ut som mange i dag tar gevinst i aksjene, som faller henholdsvis 3,67 og 2,61 prosent. Også Norwegian faller tilbake over 3 prosent.

Wall Street åpnet opp

De amerikanske børsene åpnet opp fredag, til tross for de siste dagers terror-handlinger i London.

Det ser ut som Wall Street har lagt Microsoft og Googles skuffede resultater bak seg. Børsen nyter også godt av Schlumberger og Halliburton gode tall.

Eter fem minutters handel er Dow Jones-indeksen opp 0,08 prosent, mens Nasdaq-indeksen er opp 0,11 prosent. Den brede S&P 500-indeksen er opp 0,21 prosent.

Mot nedgang på Wall Street
Før dagens børsåpning i USA, ser det ut som markedet vil åpne ned, til tross for at både Sclumberger og Halliburton leverte gode tall.

USA-futuren falt fredag, og har ligget i negativt territorium stort sett hele dagen. Investorene er bekymret etter at politiet i London i dag skjøt en person som var mistenkt for torsdagens terrorhandlinger.

Telenor driver børsen

Oslo Børs ser ut til å gå en bra dag i møte, og hovedindeksen er til lunsj opp 0,70 prosent til 292,62 poeng. Gode kvartalstall og en sterk oljepris drar børsen.

Det er fremdeles Telenor-fokus på børsen etter at selskapet la frem knalltall tidligere idag. Aksjen stiger videre og Telenor er etter drøye to timers handel opp nesten åtte prosent og handles nå for 54,50 kroner. Selskapet er det desidert mest omsatte på børsen så langt, med en omsetning på 1,4 milliarder kroner.

Blant dagens vinnere finner vi fremdeles Hjellegjerde som stiger 8,33 prosent. Også Teco og Opera stiger.

CanArgo troner fremdeles øverst på taperlisten, og faller 6,13 prosent. Tandberg Data og Strømme er to andre tapere og faller henholdsvis 3,67 og 3,59 prosent

Også Statoil, som har hatt en tung siste uke, stiger 0,74 prosent. Andre tungvektere som Yara og Storebrand er også opp, men Hydro faller 0,71 prosent.

Q-Free og Nera leverte i liket med Telenor leverte resultater i dag. Q-Free stiger 2,14 prosent, mens Nera er uendret til lunsj.

FTSE- 100 i London er ned 0,13 prosent, mens DAX-idneksen i Frankfurt er ned 0,12 prosent. CAC-40 i paris faller 0,36 prosent.

Kraftig Telenor-oppgang

En knallsterk Telenor-aksje drar Oslo Børs. Hovedindeksen stiger, og er etter ti minutters handel opp 0,64 prosent til 292,75.

Det er først og fremst Telenor som drar hovedindeksen opp og stiger over 7 prosent til 54,25 kroner. Aksjen er den desidert mest omsatte og så langt er det omsatt over 500 millioner aksjer.

Også tungvektere som Statoil og Yara stiger, henholdsvis 0,37 og 0,71 prosent.

Øverst på vinnerlisten så langt finner vi Hjellegjerde som stiger 8,33 prosent. Også Norwegian stiger, og Birdstep ser ut til å fortsette den positive trenden.

Q-Free og Aktiv Kapital, som også la frem sine tall, i dag stiger markant etter børsåpning. Aksjene er opp henholdsvis 3,20 og 2,20 prosent.

CanArgo, som i morgentimene meldte om problemer med boring av en brønn i Georgia, faller 6,81 prosent og er dagens taper så langt. Også Scana Industrier og Golar faller.

FTSE-100 i London er opp 0,09 prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt er opp 0,19 prosent. CAC-40 i Paris er ned 0,07 prosent.

Telenor-fokus på Oslo Børs

Før dagens åpning på Oslo Børs er det duket for Telenor-fokus. Telegiganten leverte klart bedre tall enn forventet og dette bør dra aksjen kraftig opp.

I tillegg har oljeprisen styrket seg kraftig etter revalueringen i Kina ble kjent. Dette bør kunne gi oljeaksjene, som har hatt en relativ tung tid i det siste, et løft.

Også Nera og Q-Free leverte sterke tall i dag og kunne vise til både solid vekst og økt omsetning.

I Europa er det imidlertid fall for børsene, etter at gigantene Google og Microsoft ikke innfridde forventningene. Begge selskapene leverte dårligere tall enn det som var ventet.

FTSE-100 i London er ned 0,1 prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt er ned 0,11 prosent. CAC-40 i Paris er ned 0,02 prosent.

Fall i både USA og Asia

De asiatiske børsene falt fredag etter revalueringen i Kina. Dette var særlig dårlige nyheter for eksportbedriftene, og Toyota og Hyundai ledet an nedgangen.

Morgan Stanleys Asia-indeks, som følger mer enn 1000 selskaper, falt 0,5 prosent til 101,05. Indeksen i Japan steg 0,8 prosent, mens indeksene i Taiwan og Filippinene falt. Markedet i Thailand var stengt.

Indeksen i Kina steg etter at regjeringen tillot den kinesiske valutaen yuan å styrke seg mot dollaren for første gang på svært lang tid. China Petroleum & Chemical Corp ledet an oppgangen.

Fall i USA

Børsene i USA falt torsdag til tross for flere positive kvartalsrapporter. De gode tallene kom i skyggen av Kinas revaluering og eksplosjonene i London.

Positive kvartalsrapporter fra eBay, SBC Communications og Coca Cola var ikke nok til å holde USA-børsene i pluss torsdag. Meldingen om Kinas revaluering av yuan og eksplosjonene i London sendte USA-børsene ned.

Dow Jones-indeksen endte ned 0,57, mens Nasdaq-indeksen endte ned 0,46 prosent. Den brede S&P 500-indeksen falt 0,66 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere