*Nettavisen* Nyheter.

Bruce til 2490 kroner

Foto: Faksimile QXL

Springsteen-billetter tilbys for det mangedobbelte av prisen på nettet.

26.01.09 19:40

(iBergen.no) Bare én time etter at de to Bergens-konsertene ble meldt utsolgt hos Billettservice, startet handelen på Finn.no. Da ble den første annonsen om billetter til overs publisert.

Les mer om Springsteen-hysteriet i Bergen:- Prøvde å snike i Springsteen-kø.

Budrunde
Billettene selges for samme pris som de ble kjøpt for hos Billettservice (650 kroner), men ved henvendelse til selgerne starter budrunden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile e-post

«Foreløpig har jeg fått bud på 1600,- pr billett.» får iBergen.no til svar når vi etterspør to billetter fra en av selgerne.

På QXL er en auksjon på seks billetter allerede oppe i 2490 kroner. Per stykk.

- Hold deg unna
I BergenLive liker man dårlig at svartebørshaier skor seg på uheldige Springsteen-fans.

- Allerede i går, ett døgn før billettsalget startet, var det mulig å kjøpe sitteplassbilletter på et utenlandsk nettsted, sier Frank Nes i BergenLive sakrastisk. Det er nemlig kun unummererte ståplasser på Koengen.

Han råder fansen til å holde seg unna uautorisert billettsalg på nettet.

- Å selge billetter på Finn eller QXL til høyere enn pålydende pris er ulovlig. Folk bør holde seg unna slike salg, for det er ikke engang sikkert at de får billettene de kjøper, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SELGER BRUCE-BILLETTER: Billetter til Bruce Springsteens konserter i Bergen i juni poppet opp til salgs på nettsteder som finn.no og zett.no kort tid etter at billettene ble lagt ut for salg mandag morgen. Foto: Faksimile

- Gjort det vi kan
I det ordinære billettsalget kunne kundene kjøpe inntil seks billetter hver. Det har gjort jobben enklere for svartebørshaiene. Men Nes framholder at de har gjort det de kunne for å begrense omfanget.

- Vi har våre metoder, som jeg ikke vil gå offentlig ut med. Vi kunne sikkert begrenset billettkjøpet til to billetter per person, men slike konserter er gjerne en sosial begivenhet som mange ønsker å gå sammen på, og da må de kunne få sikre seg billetter. Svartebørsfenomenet hadde vært like aktuelt selv om vi hadde satt grensen til to billetter, mener Nes.

Raskt solgt
Han er mest forarget på politiet som han hevder nedprioriterer svartebørskriminalitet.

- De har tidligere sagt at dette ikke er en prioritert oppgave. Men dersom politiet ville gjort noe, kunne vi ha forhindret det bedre, sier Nes.

Men ivrige Springsteen-fans lot seg ikke avskrekke av verken høye priser eller lovbrudd. Like raskt som annonsene ble lagt ut på Finn, ble de markert med «solgt».

En av annonsørene iBergen.no henvendte seg til mandag sendte ut følgende e-post til de som hadde svart på Finn-annonsen:

- Jeg har fått over 500 mail på to timer nå, og har sluttet å svare på alle. Meningen var å selge de til første og beste, men når folk begynner å by på billetter uten at jeg en gang har sagt at jeg skal ha mere enn pålydene er det fristende å selge til dem. Har fire bud på 1600 per billett og lar de gå for dette hvis ingen sier noe. Da kan jeg slette annonsen og forhåpentligvis få oversikt over epost innboksen min, skriver selgeren.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.