RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brudd-Borgersen jakter ny tempotittel i NM

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Joker Merida-rytteren har spisset formen i Frankrike.

Selv om rittet startet dårlig med en skuffende plasseringen på prologen reiste Reidar Borgersen hjem fra Boucles de la Mayenne (2.2) med et optimistisk tankesett.

Formen kommer snikende idet blikket vendes mot Norgesmesterskapet i Grimstad.

For under det franske firedagers rittet, like syd for Normandie og øst for Bretagne, levde Borgersen og de øvrige Joker Merida-rytterne opp til sitt gode rykte – som offensive krigere med evne til å rive seg løs fra hovedfeltet.

Europcars fransktalende kanadier David Veilleux, en annen bruddspesialist og nylig sensasjonsvinner under Critérium du Dauphiné, vant rittet sammenlagt. 31 sekunder bak havnet Borgersen på en respektabel og hardt-kjempet-for fjerdeplass.

- Vi er veldig «happy» med hvordan laget har opptrådt. Vi har vært flinke til å sitte foran hele tiden og passet på hverandre. Hvis én har blitt hentet inn, har den andre angrepet på nytt. Hele laget er kjent for akkurat det. Vi liker å angripe, forteller Borgersen til procycling.no

Fikk klapp på skulderen
33-åringens konstante angrepslyst gikk ikke ubemerket hen. Den lokale helten og tidligere bruddspesialist Jacky Durand var på plass for å overrekke ham angrepsprisen. Et plaster på såret mer enn godt nok, for Borgersen – som sikret seg fjerdeplassen sammenlagt ved hjelp av innlagte bonussekunder på lørdagens etappe.

- Jacky Durand er med i organisasjonen her nede. Vi pratet ikke så mye, men det er hyggelig med litt oppmerksomhet. Han er kjent for sine solobrudd. Jeg er går ikke så mye i solobrudd, men i likhet med ham liker jeg også å angripe, sier den regjerende norske tempomesteren.

- Men, å gå i brudd er enklere sagt enn gjort?

- Litt flaks er det jo, men det er timing inne i bilde også. Breen, Sondre (Sørtveit) og Adrian (Gjolberg) hadde alle gode forsøk. Breen er nok bedre til å spare krefter enn det jeg er.

Vil forsvare tempotittelen
Torsdagens NM-tempo er et uforutsigbart vesen, med sine 30 værutsatte kilometere fra Grimstad til Lillesand – og tilbake.

Den tidligere skøytemesteren sjokkerte nok mange – inkludert seg selv – da han triumferte på vindfulle veier utenfor Bergen under NM i fjor. Joker Merida-rytteren slo Edvald Boasson Hagen med elleve sekunder over de 50 kilometerne på Øygarden.

Borgersen er imidlertid ikke fremmed for tanken å overraske nok en gang. Laget hans fikk også et solid start på NM-uken med Kristoffer Skjerpings dominante seier i U23-mesterskapet.

- Torsdag blir moro. Det er flere favoritter, noen av dem lokale. Men formen min har kommet seg nå etter en solid gjennomkjøring i Frankrike. En tempo på tre mil er litt mer åpen. Det er mange som kan kjøre bra over tre mil. Jeg kan bare ha fokus på meg selv og gjøre mitt ordentlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere