RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brudd i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Tarjei Kramviken): Lønnsforhandlingene mellom LO og NHO ble brutt torsdag kveld. Oppgjøret går dermed til mekling.

De to største aktørene i arbeidslivet, LO og NHO, har sittet ved forhandlingsbordet siden 11. mars for å finne ut hvor stor lønnsøkning de ansatte i privat sektor skal få i år. Midnatt var fristen for å finne en løsning og profil på årets oppgjør. Ved 19.30-tiden fant imidlertid partene ut at de sto så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å forhandle ut fristen.

- LO har predikert moderasjon i hele vinter, men vi har ikke sett snev av denne moderasjonen i kravene de har stilt i forhandlingene. Med sine krav er arbeidstakersiden i ferd med å forhandle bort arbeidsplasser, sier NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund i en pressemelding.

LO sier på sin side at manglende forhandlingsvilje hos NHO var grunnen til at de valgte å bryte forhandlingene.

I løpet av fredag skal partene møtes hos Riksmekleren, og selve meklingen vil starte etter påske. Meklingsfristen blir midnatt søndag 7. april. Skulle heller ikke meklingen føre fram, er det fare for streik fra mandag 8. april. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere