RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brudd mellom politi og regjering

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Forbundsleder Arne Johannessen sier politiet har gitt opp.

Fredag vedtok regjeringen forskriften som gjør at politiet er unntatt fra arbeidsmiljølovens hviletidsbestemmelser. Dette vedtaket gjorde ikke forhandlingssituasjonen bedre mellom justisminister Knut Storberget og leder Arne Johannessen i Politiets fellesforbund (PF).

- Man skaper ikke mer motiverte og arbeidslystne medarbeidere ved å vedta i forskrift at de skal unntas fra hviletidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven. Politiets Fellesforbund har derfor ingen forhåpninger om at situasjonen i politiet roer seg og at publikum vil få en bedre polititjeneste, sier han.

Ville ha overtid
Johannessen sier forbundet var innstilt på å avtale unntak fra hviletidsbestemmelsene, men at dette skulle kompenseres.

– Dette ble for vanskelig. Arbeidsgiver ville ha ekstreme unntak fra hviletidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven. Ingen økonomisk kompensasjon kunne veie opp for at våre medlemmer ville blitt fritt vilt for sin egen arbeidsgiver, sier forbundslederen i en pressemelding på PFs hjemmeside.

- Godt tilbud
- Vi mener staten har fremsatt et godt tilbud, sier politidirektør Ingelin Killengreen i en pressemelding. Der går det fram at staten la frem et tilbud på 328 millioner kroner. Arbeidstiden i politiet ville blitt utvidet med én time per uke for 9000 stillinger. 5200 polititjenestemenn ble tilbudt 35.000 kroner som kompensasjon for en ekstra ukentlig arbeidstime og enkelte unntak fra Arbeidsmiljøloven, står det i meldingen.

Partene i politikonflikten var ikke enige om en avtale ved fristens utløp fredag morgen klokken 08.30. Siden ble fristen utsatt flere ganger, helt til partene ga opp fredag kveld.

Valgkamp med politibråk
Dermed går regjeringen valgkampen i møte med et sinna politikorps på slep. Politietatens avtale om unntak fra arbeidsmiljøloven løper ut 1. juli. PF har hele tiden vært forbannet på Storberget fordi han har innført unntak fra hviletiden gjennom forskrift, og ikke gjennom forhandlinger med politiet.

Forbundet ønsker å bli kompensert for at medlemmene skal bryte arbeidsmiljølovens hviletidsbestemmelser, og at det skal være en viss grense for hvor mye også polititjenestemenn skal kunne jobbe.

Fredag kveld varsler Politidirektoratet at den nye forskriften om unntak fra hviletidsbestemmelsene, som ble vedtatt fredag, iverksettes fra 1. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere