RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruden (12) døde tre dager etter bryllupet

Foto: Khaled Abdullah (REUTERS)
Sist oppdatert:
Jenta døde av indre blødninger etter bryllupsnatten.

En tolv år gammel jemenittisk jente ble giftet bort til en eldre mann. Hun døde tre dager senere av indre blødninger forårsaket av samleie, opplyser FNs barnefond.

- Jenta var gift med en mann som var minst dobbelt så gammel som henne, sier UNICEFs regionale leder for Midtøsten og Nord-Afrika, Sigrid Kaag, melder CNN.

- Dødsfallet er en smertefull påminnelse om risikoen jenter står overfor når de blir giftet bort for tidlig, sier Kaag.

Døde under fødsel
Dødsfallet er ett av flere horrible tilfeller som omhandler barnebryllup i Jemen.

I september ble en annen tolv år gammel jente tvunget til å gifte seg med en eldre mann. Jenta ble gravid, og både hun og barnet døde under fødsel.

Les også: 12-åring døde under fødsel

Fødselen pågikk i tre dager før hun til slutt døde av alvorlig blødning, ifølge organisasjonen Seyaj Organization for the Protection of Children.

- Selv om dødsfallet skyldes mangel på medisinsk behandling, så er den virkelige årsaken mangel på utdanning i Jemen, og det faktum at praksisen med ekteskap med barn fortsetter, sier president for organisasjonen Ahmed al-Qureshi.

Én av tre jenter giftes bort
Ifølge tall fra FN blir én av tre jenter i Jemen giftet bort før de fyller 18 år. De aller fleste blir giftet bort til eldre menn som allerede har flere koner.

Jentene er ikke lenger en økonomisk byrde for familien etter at de er giftet bort.

Ekteskap med barn i Jemen vakte internasjonale overskrifter da ti år gamle Nujood Ali ble tatt ut av skolen og giftet bort. Hun ble voldtatt og slått i flere uker av sin nye ektemann.

Men jenta klarte å rømme og oppsøkte en dommer. Etter en offentlig rettssak ble hun til slutt innvilget skilsmisse.

Jemen, et av verdens fattigste land, har ingen minstealder for ekteskap. Borgerrettsgrupper krever at nasjonalforsamlingen lovfester en nedre aldersgrense på 17 år for ekteskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere