RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruden kom for sent til sitt eget bryllup

FORTVILTE: – Vi opplevde situasjonen som fortvilende. Det var ikke noe annet å gjøre enn å beskytte oss mot regndråpene som kom, forteller Karl-Tore Eriksen. Bruden er Merete Heidelberg Lislebø.
FORTVILTE: – Vi opplevde situasjonen som fortvilende. Det var ikke noe annet å gjøre enn å beskytte oss mot regndråpene som kom, forteller Karl-Tore Eriksen. Bruden er Merete Heidelberg Lislebø. Foto: Jan Tore Eriksen
Sist oppdatert:
Taxien var forhåndsbestilt og alt var nøye planlagt. Likevel var Tønsberg taxi så forsinket at bruden kom for sent til vielsen.

TØNSBERG (tb.no): – Jeg ble skikkelig stresset. Jeg hadde bare lyst til å grine, men måtte bare svelge unna fordi jeg ikke ville ødelegge sminken, sier nå godt gifte Merete Heidelberg Lislebø til tb.no.

Hun forteller om den hittil største dagen i sitt liv – dagen da hun skulle gå opp kirkegulvet for å gifte seg med sin utvalgte John Marius Lislebø.

Ventet og ventet ...

Dagen før bryllupet hadde brudens far, Karl-Tore Eriksen, forhåndsbestilt en taxi klokken 13.40 fra Løkkeveien 18 på Eik til Tønsberg domkirke. Vielsen skulle skje klokken 14.

– De ble presisert at bestillingen gjaldt for brud og far som skulle fraktes til kirken. Personen på sentralen foreslo selv hentetidspunktet, for at det ikke skulle komme i konflikt med jernbanebommene, sier Eriksen.

Brud og far sto klare i oppkjørselen til avtalt hentetid, men det var ingen taxi fra Viken Tønsberg taxi der. Etter noen minutter ringte de sentralen for å etterlyse taxien.

– Slapp av, den er der straks, ble det svart fra sentralen, ifølge Eriksen.

Fem minutter senere skal de ha ringt på nytt for å purre, og fått det samme svaret. Etter totalt et kvarters forsinkelse, skal det samme ha gjentatt seg for tredje gang:

– Klokka 13.55 purret vi på nytt, smertelig klar over at bruden ville komme for sent til sitt eget bryllup. Vi måtte også ringe til domkirken og beklage at vi var forsinket. Bilen kom kl.13.58 og vi ankom kirken ti minutter for seint. sier Eriksen.

– Presten måtte forklare

Underveis på kjøreturen gikk selvsagt jernbanebommene ned. Både han og bruden tenkte særlig på brudgommen de minuttene han ikke visste hvorfor hun ikke dukket opp.

– Jeg var redd han ikke skulle få ordentlig beskjed. Om han hadde vært av den nervøse typen, kunne han trodd jeg hadde stukket av, sier Heidelberg Lislebø.

På toppen av det hele hadde bruden så hastverk med å komme seg til kirkegulvet at hun ikke skal ha hatt tid til å vente på vekslepengene sine.

– Presten måtte forklare for hele kirka at det ikke hadde skjedd noe galt, men var en forsinkelse, sier Eriksen. Alle i kirken og presten ventet. Vielsen ble utsatt nesten ett kvarter, sier Eriksen.

Han ble ekstra provosert over at han ikke fikk noen beklagelse eller svar fra Viken Tønsberg taxi på e-posten der han klaget på forsinkelsen. E-posten ble sendt formiddagen etter bryllupet.

Legger seg flate

– Vi legger oss helt flate. Dette skal ikke skje. Vi kommer til å refundere hele beløpet og gi et gavekort på 500 kroner, sier vaktlederen i Viken Tønsberg taxi.

Han forklarer at avdelingen som mottok e-posten Eriksen sendte, gikk ut i ferie dagen før bryllupet. Dette er årsaken til at henvendelsen aldri ble besvart.

– Den ble aldri videresendt meg, sier vaktlederen, som forsikrer at selskapet har stor forståelse for viktigheten av brudetransport, sier han.

– Sentralen har ikke fulgt vanlig rutine, som er 30 minutter sikkerhetsmargin til vielse, tog og fly. Vi må ta en gjennomgang av rutinene, sier administrerende direktør Per Morten Danielsen i Viken Aurora, som er Tønsberg taxis operatørselskap.

Danielsen var tidligere daglig leder i Viken Tønsberg taxi.

– Det er trist for dette brudeparet, men opplevelsen kan jeg dessverre ikke gi tilbake, sier han.

Fornøyd med festen

Heldigvis fikk ikke forsinkelsen overskygge resten av brudeparets dag.

– Det ble et tema på festen der folk lurte på hvorfor jeg kom for sent, men dagen ble knallbra. Jeg glemte alt annet i det kirkedøra gikk opp og tenkte bare at «nå skjer det». Festen og bryllupet var fantastisk og akkurat slik jeg ville ha det, sier Heidelberg Lislebø.

Les flere saker på tb.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere