Bruk liten tallerken

Er du blant dem som vil ned i vekt? Da skal du bytte ut til en mindre middagstallerken.

(SIDE2): Hvor mye vi spiser til middag, avhenger av hva slag middagstallerkener vi bruker i det daglige, viser en studie utført ved Calgary-universitetet i Canada. Det skriver VG.

Undersøkelsen er publisert i det amerikanske legetidsskriftet Archives of Internal Medicine .

Å gå ned fem prosent av kroppsvekten (fem kilo hvis man vier 100 kilo) har mange dokumenterte positive helseeffekter, som lavere kolesterol og lavere risiko for å få hjertesykdommer. Klinisk ernæringsfysiolog ved Sykehuset Sørlandet og kostholdsekspert i VGs Vektklubb.no, Eli Anne Myrvoll, synes tallerkener med oppmålt tegninger av porsjonsstørrelsene, slik de brukte i undersøkelsen i Canada, er en god idé.

- Dette er en videreføring av den gammeldagse tallerkenmodellen vi anbefaler, der en fjerdedel av tallerken skal bestå av kjøtt, fugl eller fisk, en fjerdedel av potet, pasta eller ris og resten av grønnsaker, sier hun.

- Mange menn, men også mange kvinner, er veldig glad i middag, og strever med å begrense inntaket. Jeg anbefaler derfor mine pasienter å skaffe seg mindre tallerkener, legger hun til.

Les mer om helse her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag