RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruk MSN på mobilen

Sist oppdatert:
Microsoft og Telenor lanserer nå muligheten til å bruke Messenger på vanlige mobiltelefoner.

Windows Live Messenger, eller bare MSN som folk flest kaller det, vil nå bli gjort tilgjengelig på mobilen.

Enorm kundegruppe
Fra før bruker rundt 94 prosent av den norske befolkningen mellom 15 og 34 år Messenger, og nå blir det også gjort tilgjengelig for deg når du er på farten gjennom mobiltelefonen.

Fra før har du hatt mulighet til å bruke tjenesten på Windows Mobile-baserte telefoner, samt gjennom ymse gratisprogrammer som ikke er offisielt støttet. Med det nye fremstøtet vil det kunne nå en langt større kundegruppe.

Samarbeid
På en pressekonferanse i dag lanserte Microsoft og Telenor sitt samarbeid, der du kan laste ned et Messenger-program på mobilen din. Tjenesten er gratis frem til 1. juni, og etter det vil det koste 49 kroner i måneden. Inkludert i den prisen er all datatrafikk og så mange meldinger du klarer å sende.

Foreløpig er det ganske klare begrensninger på hva slags mobiler som kan benyttes. Det er kun Sony Ericsson W810, K610 og K800, samt Nokia N73 som vil ha støtte for applikasjonen i utgangspunktet.

Årsaken til dette er ifølge Telenor at Microsoft legger svært stenge sertifiseringskrav til grunn for å bruke tjenesten. Det vil si at programmet må spesialtilpasses hver enkelt telefon – samme hvor like de kan virke. Flere telefoner vil heldigvis komme etter hvert.

Ikke fullverdig tjeneste
Tjenesten vil i første omgang ha en del begrensninger, du vil blant annet ikke kunne sende filer og ha gruppesamtaler; du kan derimot snakke med mange samtidig.

Telenor bedyrer at filbegrensningen ikke er for å beskytte sin egen nettbutikk for musikk, men rett og slett en teknisk begrensning.

For å bruke tjenesten må du for øyeblikket ha et Telenorabonnement, enten fra Telenor eller Djuice. Benedikte Løvdal forteller at dette likevel ikke er noen eksklusiv avtale, og at andre aktører helt sikkert vil komme etter hvert.

Kommer med dagspass
For deg som ikke har noe ønske om å bruke Messenger på mobilen hver dag, og synes 49 kroner i måneden kan bli stivt, så lover Telenor å komme med «dagspass» som du kan kjøpe. Prisen på denne er ikke klar. Det vil ikke være mulig å bruke tjenesten og bare betale for datatrafikken.

Begrunnelsen for dette er, utover at de vil tjene mest mulig penger på en tjeneste som bruker svært lite båndbredde, er at tjenesten også inkluderer en del SMS-meldinger som går i bakgrunnen for oppdateringer. Det er også kostnader i forbindelse med support og lisenser.

Så gjenstår det å se om folk flest er villig til å betale en fast månedsavgift for alltid å være tilgjengelig, eller om fortsetter å være fremtiden på mobil.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere