RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker 100 mill i Stavanger

Sist oppdatert:
Odim investerer for å nå ambisiøse mål.
Odim blar opp 100 millioner kroner for å ta et steg videre for å oppfylle målet om å bli ledende innen automatiserte håndteringssystemer for dypvannsegmentet.

Selskapet har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Stavanger-baserte JMC.

- På basis av vår unike ODIM CTCU teknologi har vi tidligere kommunisert at vi ser et betydelig potensial innen dypvannsegmentet, sier konsernsjef Jogeir Romestrand i en kommentar.

- Både kompetanse og kapasitet er sentrale faktorer i å ta ut dette potensialet, og jeg er glad for å kunne konstatere at kjøpet av JMC gir oss både førsteklasses kompetanse og verdifull engineering kapasitet. Dette kjøpet representerer et viktig første steg mot å skape en ledende tilbyder av automatiserte håndteringssystemer for dypvannsoperasjoner, fortsetter han.

Kjøpet vil skje delvis kontant og delvis gjennom aksjer. 50 millioner kroner gjøres opp i kontanter og 50 millioner kroner gjøres opp i Odim-aksjer med bindingstid på 12 måneder.

- I tillegg vil eksisterende JMC aksjonærer motta en maksimal kompensasjon ved oppnådde resultatmål på 50 millioner kroner basert på antall modulhåndteringskontrakter samt spesifikke inntjeningsmål (EBITDA) for 2007 og 2008, heter det i børsmeldingen.

Odim opplyser at hvis driftsresulatet før avskrivninger i 2009 blir bedre enn 50 millioner kroner vil eierne i JMC få en bonus på 20 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere