RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker 1,3 millioner på russebussen

UV-DEKOR: Neil Jeffrey dekorerer innsiden av bussen med UV-maling.
UV-DEKOR: Neil Jeffrey dekorerer innsiden av bussen med UV-maling. Foto: Sven-Erik Røed (dtTV)
Sist oppdatert:
Gutta fra Drammen fikk kunstner fløyet inn fra USA til å dekorere bussen.

(dt.no) DRAMMEN: Det viktigste er innsiden. Det er grunnen til at gutta bak russebussen «Hollyhood» bruker over 100.000 kroner på en amerikansk maler.

Neil Jeffrey ble hentet fra Sør-Carolina med fly. I dag reiser han og kona hjem etter å ha tilbrakt ti dager med å dekorere en buss innvendig med UV-maling. Eller neon om du vil. Selv kaller Neil Jeffrey, eller NJ som er hans kunstnernavn, seg UV-artist.

Se dtTVs intervju med artisten lenger nede i saken.

Stort budsjett

– Dette har ingen gjort før. Når vi installerer ti lamper med UV-lys blir dette fantastisk, sier Sindre Bronsta til Drammens Tidende.

Han er én av til sammen 25 gutter fra Lier og Drammen som har gått sammen om russebussen. Hovedsakelig er det russ fra Drammen videregående, men også noen fra St. Hallvard.

LES OGSÅ: Knallblå himmel og sol i flere dager

– Hva er budsjettet for bussen?

– Det er i alt på 1,3 millioner kroner, sier Bronsta.

– Hvordan finansierer dere dette?

– Hver betaler en egenandel på 20.000 kroner, kanskje mer. Resten finansieres med dugnader og sponsorer.

 


Noen får hjelp hjemmefra til egenandelen, men det meste av pengene skaffes ved dugnader. I mer enn to år har de jobbet dugnad, blant annet på Elvefestivalen og Holmennokken, de har vært sjåfører for kjendiser, spadd sand og solgt doruller. For å nevne noe.

Det mest ekstravagante med bussen er uansett maleren de har hentet fra USA.

Første buss

– Jeg har laget detaljer for klubber, og dekorert på housepartyer, men dette er første gang jeg dekorerer en buss, sier Jeffrey.

Mye arbeid legges i detaljer i logoer og illustrasjoner på veggene. Og det er tidkrevende å skjære ut lag for lag og så spraymale med maling som lyser i ultrafiolett lys.

– Men jeg blir ferdig til mandag, sier han.

Da har han bodd i en bobil like ved bussen, og har kunnet jobbe så mye eller lite han ville. Men hvor russebussen står har vi lovet guttene ikke å avsløre.

Guttene bak «Hollyhood» kjøpte en leddbuss som gikk som russebuss i Asker i fjor. Nå har de revet ut alt innvendig og bygget på nytt.

Lydutstyret innvendig er det samme som brukes på store diskoteker på Ibiza. To aggregater må til for å skaffe strøm til musikkanlegget, som kommer fra USA, dessuten må de ha et aggregat til lyset.

LES OGSÅ:Hobbymann gir seg etter 35 år

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere