RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker 15 millioner på å forbedre skolevei til nedlagt skole

Foto: Espen Bless Stenberg (Nordlys)
Skolen ble stengt før veien var ferdig.

GAUSVIK/HARSTAD (Nordlys): Tre-fire mil sør for Harstad sentrum ligger bygdene Gausvik og Sandtorg med et par-tre kilometers avstand.

Inntil nylig har det ikke vært mulig å bevege seg til fots mellom bygdene uten å gå på Europavei 10. I 2009 bestemte staten seg for å gjøre noe med dette, og i forbindelse med regjeringas redningspakke ble det øremerket 15 millioner kroner til prosjektet.

- I utgangspunktet skulle dette være en gangvei for å gjøre skoleveien tryggere for barn og unge. Spesielt de som bor på Sandtorg, og skulle til Gausvik skole, sier beboer Marita Bartlett.

Paradoks
Gang- og sykkelveiprosjektet har gått sakte framover, og lokale politikere som Synnøve Jørgensen (Sv) har stått på barrikadene og fulgt opp prosjektet hele veien.

Overraskelsen var stor for barn og voksne da politikerne i Harstad endret skolestrukturen og la ned Gausvik skole høsten fra og med høsten 2012.

- Det er et paradoks at det blir brukt såpass mye penger på en gang- og sykkelvei fram til skolen, og så legges den ned, sier Synnøve Jørgensen.

Denne sommeren er om lag tre kilometer av gang- og sykkelveien ferdig, men det gjenstår fortsatt mye. Synnøve Jørgensen mener to kilomter gjenstår videre sørover mot kommunegrensa mot Tjeldsund.

- Jeg har forsøkt å få svar fra Statens vegvesen på hvor mye som gjenstår av veistrekninga, samt om det kommer flere midler til bygginga av resten, sier Jørgensen.

Bismak
For beboerne i bygdene har skolesjokket gått mer eller mindre over. Ifølge Marita Bartlett har situasjonen satt seg, og alle har vent seg til situasjonen med å sende barna langt avgårde med buss til skolen.

- Nå ser vi bare positivt på at gang- og sykkelveien er på plass, og at bygdene våre er knytt sammen på en mye bedre måte, sier Bartlett som ser fram til den offisielle åpninga en gang i august.

For Synnøve Jørgensen kommer ikke denne markeringa uten en viss bismak.

- Jeg forstår ikke hvorfor vegvesenet vil ha ei markering for gang- og sykkelveien, når den ikke er ferdigstilt. Samtidig er det folket i bygdene som må stille med kakebordet, og ikke etaten, sier Jørgensen.

Nordlys forsøkte å komme i kontakt med kommunikasjonsrådgiver Tomas Rolland, og avdelingsdirektør Geir Jørgensen, begge i Statens vegvesen, uten å lykkes.

Les flere saker fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere