RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker 30.000 kroner på sykkel

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Menn i midtlivskrise bruker mest penger.

(SIDE2:) - De legger igjen trettitusen uten problem, sier Kenneth Engenes i Spinn Sykkelshop på Majorstua i Oslo.

Se bildespesial lenger ned i artikkelen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Birken påvirker
Side2 møter Engenes som er assisterende butikksjef ved Spinn. Han sier at interessen for sykkel bare vokser og vokser.

- Vi ser at offroad-sykler blir stadig mer populært. Dette er nok på grunn av de større sykkelrittene som Birken og Trondheim-Oslo, informerer han.

Engenes sier at det virker som folk blir mer og mer glad stisykling og sykling på røffere terreng. Han kan fortelle at det er menn i «overgangsalderen» som står for de største summene:

- De fleste bruker 10.000 kroner på sykkel, men mange legger også igjen 20. - 30.000 kroner uten problem.

LES OGSÅ: - 90 prosent kjøper feil sykkel

Sammen-trenden
Men den assisterende butikksjefen forteller at også damene bruker mer tid på sykkel. Det er blitt en trend å sykle sammen.

- Vi får inne flere og flere damesykler. Dette er nok fordi de siste årene har blitt populært å sykle sammen i en klubb eller sammen på landevei, sier Engenes.

Ellers er hybridsykler populære. Dette er sykkelen som du kan bruke både på asfalt, grus og stier. Sykkelen er en blanding av terreng- og racersykkel.

Påvirkes av sykkelstjerner
- Etter påske legger folk bort skiene og finner frem sykkelen. Dagen da vi åpnet igjen etter påskeferien stod folk i kø utenfor butikken, forteller Engenes.

Han tror det er flere grunner til at interessen for sykling er stigende.

- Vi er blitt mer bevisst på helse og trening. Og selvfølgelig påvirkes vi også når norske sykkelstjerner gjør det stort i internasjonale renn som for eksempel Thor Hushovd i Tour de France.

Tilleggsutstyr
Vi er også mer bevisst på sykkelutstyr, og nå skal det ikke bare være hjelm og drikkeflaske. I tillegg til sykkelen er det mange som kjøper seg sykkelklær, ekstra hjulsett, ryggsekk med drikkepose og pulsklokke.

- Folk velger jo selv hvor mye ekstrautstyr de ønsker i tillegg, men sykkelhjem er alltid et «must» sier Engenes.

Samtidig oppfordrer de ansatte på Spinn Sykkelshop om at både syklister og bilister må skjerpe seg i trafikken:

- Det er helt texas noen ganger - de kjører på rødt eller ser ikke hverandre. Vi må bli mer oppmerksomme.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

SYKKELGUIDE:

Sport/Hybrid- sykkel
Denne sykkelen er en blanding av terreng- og racersykkel. Sykkelen har store hjul og som regel 21-27 gir. Dette er en allsidig og lett trillende sykkel som er en typisk «til og fra jobb-sykkel». Sykkelen er egnet for tur, trening og konkurranse. Anbefalt grunnlag er asfalt, grus og fine stier.

Racersykkel
Store hjul og smale dekk kjennetegner denne type sykler. Sykkelen passer både til rolige treningsturer og konkurranser mer høyere hastighet. Den har som regel 16-20 gir og bukkehornsstyre. Denne sykkelen anbefales brukt kun på asfalt.

MTB/Offroad-sykkel
Offroad-sykler har robuste, kraftige hjul, sterke bremser og 21-27 gir. Dette er først og fremst en sykkel for deg som liker turer i terreng som skog og mark, men du kan også bruke den i byen.

By- /hverdagssykkel, allrounder
Dette er en brukervennlig, komfortabel og tradisjonell familiesykkel. Sykkelen er praktisk og allsidig, og passer på alle underlag. Har som regel 3-21 gir.

3120

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere