RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker mafiaparagraf mot bedragerisiktede

Oslo (NTB): Politiet bruker den såkalte mafiaparagrafen mot flere av de 16 som er siktet for bedrageri mot DnB NOR og andre finansinstitusjoner.

Mafiaparagrafen åpner for at saker som kan betegnes som organisert kriminalitet, kan gi grunnlag for høyere straffer.

Fire ansatte i DnB NOR ble pågrepet i Oslo tirsdag, i tillegg til fire andre personer der én skal være tidligere ansatt i storbanken. De tre siste skal ifølge Finansavisen jobbe i andre finansinstitusjoner.

Samtidig pågrep politiet i Fredrikstad to personer, den ene ansatt og den andre tidligere ansatt i DnB NOR. Fra før sitter to personer i varetekt i Fredrikstad, mens fire tidligere pågrepne i byen er løslatt. De fengslede i Oslo skal være menn i alderen 28 til 45 år, skriver Finansavisen. Flere av dem skal ifølge Dagens Næringsliv være kjent av politiet fra før.

Verken politiet eller DnB NOR kjenner omfanget av bedrageriene. Det høyeste beløpet som så langt er omtalt av flere medier, er 150 millioner kroner.

Flere av dem som ble pågrepet tirsdag, nekter straffskyld. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere