RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker milliarder på skip

Sist oppdatert:
Green Reefer utvider flåten og leverer et underskudd.
Kjøleskiprederiet Green Reefer har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe 20 brukte kjøleskip for mellom 175 og 180 millioner dollar. Selgerne er Seatrade, Caiano, Norchem og Rederipartner.

Caiano er kontrollert Kristian Eidesvik, og er den største eieren av Green Reefers med 38,11 prosent av aksjene i rederiet. Odfjell-familien eier Norchem og Rederiepartner, mens Seatrade er verdens største kjøleskiprederi.

Kjøpet skal finansieres gjennom en emisjon og selgerne av skipene vil ta rundt 35 prosent av emisjonen. Tegningskursen er satt til 4,50 kroner per aksje.

Leverer underskudd

Green Reefer hadde driftsinntekter på 29,1 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en økning fra 26,9 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Driftsresultatet endte med et underskudd på 2,2 millioner kroner mot et underskudd på 2 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Resultat før skatt ble et tap på 2,7 millioner kroner mot 1,8 millioner kroner i fjor.

- Solid

- Etter en svak start på 2006, i hovedsak som følge av en negativ utvikling for totale transporterte reefervolumer, viste markedet ved utgangen av tredje kvartal en stigende trend sammenlignet med fjoråret. Flere skip i opplag reduserte
Tilbudssiden, skriver selskapet i sin resultatrapport.

Etter utgangen av kvartalet har spotmarkedet ligget over tilsvarende periode 2005.

- Den underliggende etterspørselen av kjølevarer er solid, og makrosituasjonen gir fortsatt grunn til optimisme, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere