Bruker nesten ett år i klesskapet

Foto: Crestock

Er du som gjennomsnittskvinnen klesveien?

10.07.09 18:24

(SIDE2:) Kvinner bruker 287 dager i løpet av livet, på å rote gjennom klesskapet på jakt etter det perfekte antrekket, skriver The Telegraph.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

En undersøkelse har kommet fram til at kvinner bruker i gjennomsnitt 16 minutter av morgenen på hverdager, samt 14 minutter på morgenen i helgen på å bestemme hva de skal ha på seg.

Mest tid på ferie
Aller mest tid bruker man derimot på å bestemme hva man skal ha med seg på ferie og hva man skal ha på seg på en kveld på byen.

– Hva du har på deg har en direkte innvirkning på hvordan du føler deg, og det er viktig for å kvinne å føle seg eksepsjonell i antrekket sitt, sier en talsperson for klesgiganten Matalan, som står bak undersøkelsen der 2.491 kvinner ble spurt.

– Uansett anledningen så er klærne en del av et image, og vi skjønner at dette er fundamentalt viktig for kvinner.

Prøver to antrekk
Undersøkelsen som var basert på et voksenliv fra 16 til 60 år, kom fram til at kvinner flest bruker rundt 20 minutter på å bestemme seg for hva de skal ha på seg når de går på byen om kvelden.

Å finne ut hvilke klær man skal ta med seg på ferie, tar cirka 52 minutter, mens når man faktisk er på ferie tar det bare ti minutter å bestemme seg for hvordan man skal kle seg.

Å finne antrekk til middagsselskaper, julefester og formelle anledninger tar cirka 36 minutter.

Undersøkelsen fant også ut at kvinner i gjennomsnitt vil prøve to antrekk hver morgen, før de bestemmer seg. Halvparten av kvinner bruker også 15 minutter kvelden før, på å finne ut hva de skal ha på seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Klær

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag