RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker nettet for å kutte røyken

Sist oppdatert:
Norsk nettsted har inspirert til over 865.000 røykfrie dager.

(SIDE2): Et av tilbudene på Internett er nettstedet www.slutta.no som er et gratis tilbud som er etablert i samarbeid mellom Kreftforeningen, Sosial- og helsedirektoratet og Nasjonalt senter for telemedisin (NST).

Siste nytt fra Side2.no: Sjekk forsiden akkurat nå

Her har mer enn 3000 personer fulgt røykesluttprogrammet «Opptur», som har inspirert til over 865.000 røykfrie dager. Det melder Helserevyen.no onsdag.

Men er det virkelig effektivt å kutte røyken kun via internett? Ifølge doktorgradsstipendiat ved NST, Silje Camilla Wangberg, er det det. Hun har gjennomført en studie på hvor effektivt røykeslutt-tilbudet er og det viser seg at over 50 prosent av de drøyt 1100 brukerne som svarte var røykfrie i 7 dager eller mer etter å ha fulgt røykesluttprogrammet «Opptur» i en måned.

- Det ser ut som tilbudet har hatt god effekt for folk som vil bli uavhengig av røyken, sammenlignet med mer tradisjonelle metoder eller det å slutte på egen hånd. Av de som prøver å slutte uten hjelp er det ofte ikke mer enn 2-10 prosent som klarer det, forteller Wangberg.

Vil du slutte å røyke? Sjekk ut www.slutta.no her.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere