Gå til sidens hovedinnhold

Bruker rekordmye for å se fine ut

Nordmenn har aldri brukt så mange millioner på å se pene ut.

(SIDE2): I løpet av årets første måneder brukte vi 4,7 millioner kroner på å forskjønne oss selv, skriver Aftenposten. De nye tallene fra Statistisk sentralbyrå viser at vi setter rekord i å fikse på utseendet.

Dette gjelder alt fra «mindre saker» som cellulitmassasjer til bleking av tenner og tatovering av øyebryn til plastiske operasjoner.

Nå kommer mannfolka
Forbruket på hår og hud gikk opp 6,7 prosent i 2008.

Spesielt øker bleking av tenner, skriver avisen. Tannleger Aftenposten har snakket med viser at det ikke kun er unge og kvinner som gjør dette, men menn og kvinner i alle aldre.

Trendforsker Finn Erling Røgenæs i Synnovate MMI sier at det er et tegn i tiden at menn stadig bruker mer penger på eget utseende. Men sier at fremdeles er store kosmetiske inngrep tabu, og ganske tabu å snakke om for begge kjønn.

Dette bekreftes av kosmetiske kirurger Side2 snakket med. Mange som lar seg operere, vil ikke engang fortelle det til ektefellen.

LES MER:Opereres i smug

Ferietid
Skjønnhetsklinikker Side2 var i kontakt med i fjor kunne fortelle at sommeren var høytid for kosmetiske operasjoner. Spesielt inngrep som trenger å leges går inn i ferieplanene for mange.

LES OGSÅ: - Forstørrer brystene i ferien

- Den eneste forskjellen vi kanskje merker i liten grad, er at det er lite ansiktsplastikk om sommeren. Det gjør nok flest vinterstid, sa daglig leder Bente Holtan Openshaw på klinikk Stokkan i Tromsø.

På Ellipse klinikken i Oslo uttalte de at rynkebehandlinger og tannbleking er mest utbredt om sommeren.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene