RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker skalpell for å forlenge håndlinjer

(Thinkstock)
Stor skepsis rundt ny «lykketrend».

(SIDE2): I Asia øker etterspørselen om å brenne inn linjeformede arr i huden. Hvorfor? Fordi man tror det vil gi en bedre fremtid.

Bruker elektrisk skalpell
Ifølge Daily Mail er det å spå i hender, kiromanti, en stor trend i flere asiatiske land. Både menn og kvinner er interessert i å høre hva linjene i hånda betyr og hvordan fremtiden ser ut.

Et møte hos en slik spåperson koster som regel rundt 500 kroner, men de som ikke får de nyhetene de hadde håpet på søker nå alternative løsninger - ved å for eksempel la seg operere. Inngrepet blir utført ved at legen bruker en elektrisk skalpell som «brenner» inn linjeformede arr direkte på huden.

- Mange forsøker å lage sine egne linjer ved å bruke en laser, men dette vil etter hvert lege seg selv og linjen vil bli utydelig. Man må bruke en elektrisk skalpell og bevisst lage en «skjev» linje da dette vil se mer naturlig ut, forklarer Dr Matsuoka som arbeider ved en japansk skjønnhetsklinikk.

Selve «skalpellprosessen» tar rundt 10-15 minutter og det er vanlig at pasienten ønsker å fikse på fem til ti linjer. Flere av kundene har selv tegnet på linjer når de kommer til kirurgen for å vise hva de ønsker. Etter inngrepet tar det cirka en måned før sårene er blitt ordentlig leget og de nye linjene «kan tas i bruk».

Et slik håndbehandling koster rundt over 6000 norske kroner.

Ber om flere rynker
Både kvinner og menn er interesserte i å øke flaksen ved å pynte på linjene i håndflaten. Damer ønsker helst å få en lenger linje som representerer bryllup og ekteskap, mens mennene ønsker seg bedre økonomi og karriere.

Mange kvinner opplever at de ikke har noen «kjærlighetsrynke» i hendene og på grunn av dette tror mange at de ikke kan finne seg en kjæreste.

Dr Matsuoka forklarer blant annet at han hos en pasient fikset en linje som representerer giftemål. Kort tid etter inngrepet skal kvinnen ha sendt ham et brev der hun skriver at hun nettopp har giftet seg.

To andre personer skal ha vunnet premier i et pengelotteri etter at de forlenget sine linjer som definerer lykke og hell.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Men til tross for disse hendelsene påpeker legen at det er usikkert om hvor mye linjene i hånda har å si for disse hendelsene og tror heller mer på en positiv placeboeffekt.

- Hvis en person tror at man skal bli heldigere, så kan dette i seg selv føre til at man føler seg mer heldig. Det er ikke som linjene i hånda bestemmer hvordan hele livet ditt blir, det er jo egentlig bare rynker, sier han.

Videre forklarer legen at linjene i hendene endrer seg over tid. Hvordan man bruker hendene sine vil også påvirke deres utseende.

Men funker det?
Kiromanti handler om å spå i hånden. De som praktiserer kiromanti mener at de ved å studere et menneskes hånd, og spesielt håndflaten, er i stand til å bestemme vedkommendes temperament og fysiske tilstand. På grunnlag av dette hevder de som spår i hender at man også kan forutsi personens fremtid. Man ser på håndens form, linjer og utseende.

Flere av de som praktiserer kiromanti stiller seg også kritiske til disse håndlinje-inngrepene. Noen nevner at deres klienter selv har tegnet opp lengre linjer i hendene i håp om at dette i seg selv skal gi positive forandringer i livet.

De er derfor enig med Dr Matsuoka om at mye handler om å ha riktig innstilling.

Subodh Gupta er en av de som lever av å spå i hender og hun sier at en slik operasjon er forgjeves.

- Jeg har lest om denne type inngrep og jeg ble svært overrasket. Selv etter å ha operert hendene så vil ikke de opprinnelige linjene forandre seg, forklarer hun.

- Hvis du ønsker å forbedre livet ditt så må du arbeide med psyken. Ønsker du en bedre helse, ja så begynner du å trene. En klient som var hos meg fikk endret linjene som representerer helse etter seks måneder med yoga, sier Subodh Gupta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere