RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker ulovlig tvang

Helsetilsynet avdekker ulovlig tvang og maktbruk overfor psykisk utviklingshemmede i Bergen kommune.

- Kommunen bryter loven. Dette er lovbrudd på lik linje med andre lovbrudd, sier rådgiver Torill Vebenstad hos Fylkesmannen i Hordaland til Bergens Tidende.

Uten godkjenning fra Fylkesmannen, har ansatte ved fire bofelleskap i Bergen brukt tvangsmidler som døralarmer, vinduslåser, skjerming og nedlegging overfor psykisk utviklingshemmede. Det avslører en rapport utarbeidet av Helsetilsynet. Den slår også fast at kommunen ikke gjør nok for å forhindre at ulovlig tvang blir brukt.

Bergen kommune får nå en frist på seg til å ordne opp i forholdene og rapportere tilbake til Fylkesmannen om endringer som blir gjort.

- Dette er bare å beklage. Vi må sette i gang prosedyrer som skal forhindre slikt. Det er nedsatt en arbeidsgruppe her på byrådsavdelingen som skal jobbe videre med saken, sier seniorrådgiver Ole Vorland ved Byrådsavdeling for helse og omsorg til BT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere