Gå til sidens hovedinnhold

Brukervennlighet er viktig

Vi kommer til å se på nettsiden nå. Det er viktig at den er funksjonell, så vi skal se på hvordan vi kan forenkle det, sier Marit E. Aune i Samferdselsetaten.

Oslo: Aune forklarer at all informasjon er tilgjengelig på piggav.no.

Først og fremst er det beklagelig at kunden opplevde at nettsiden vår er vanskelig tilgjengelig. Dette er tilbakemelding som vi tar alvorlig, og som vi ønsker å gjøre noe med så raskt som mulig! sier hun i en e-post til Nordstrands Blad.

Brukervennlighet

Det er firmaet Cowi som tar seg av innkreving av piggdekkgebyret for Oslo kommune.

Det at man må bestille minimum ti skrapeoblater når man bestiller over internett, handler om at det blir store kostnader å sende mindre enn ti oblater. Dersom kunden kun har behov for tre oblater kan man f.eks. kjøpe over disk hos Cowi i Grenseveien, på automat hos Esso-forhandler, man kan benytte sms eller teletorg. Beskrivelser av framgangsmåte står på nettsidene. Dersom det viser seg at denne informasjonen er vanskelig å finne fram til, vil vi prøve å forbedre sidene våre. Brukervennlighet er viktig i forhold til denne ordningen, sier Aune.

Kontroll

Når det gjelder å bruke kvittering man skriver ut selv er det ikke mulig.

Jeg skjønner at det oppleves som enklere å skrive ut en kvittering, men det handler om kontroll på vår side. Oblatet er ikke gyldig før pengene er inne på Oslo kommunes konto og det tar dessverre tid fra pengene er sendt fra nettbanken til de er framme der. I situasjoner hvor oblatene er betalt og det foretas en kontroll før man har fått oblatene, kan man klage og få refundert gebyret.

Verdipapir

Vi benytter rekommandert sending fordi det er verdipapir. Jeg ser poenget med passet, men det er en mulighet for oss å både kontrollere og etterkontrollere. Jeg kan ikke si noe antall på hvor mange det er, men vi får mange henvendelser om at oblater har kommet bort i posten. Med sesongoblatene kan vi gjøre den første sendingen ugyldig og sende nytt oblat. Dagsoblatene er ikke registrert elektronisk på samme måten og vi har ikke mulighet til å kontrollere om de kommer bort i posten. Med en rekommandert sending får vi også mulighet til å sjekke om en pakke er hentet ut og signert for, avslutter hun.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten