RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruktannonser gull verdt for Schibsted

Oslo (NTB): Mediekonsernet Schibsted har halvert sitt overskudd før skatt så langt i år sammenlignet i fjor. Sterk inntektsvekst fra bruktannonser på nett veier opp for fortsatt fall i tradisjonelle medier.

Til tross for en grei økning i driftsinntektene på 130 millioner (2 prosent), opplever Schibsted et markant fall i både driftsresultat for avskrivninger (EBITDA) og resultat før skatt - både i tredje kvartal isolert og så langt i år. Det framkommer i kvartalsrapporten som ble lagt fram onsdag.

I tredje kvartal fikk Schibsted et overskudd før skatt på 33 millioner kroner, mot 338 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Så langt i år har dette resultatet falt til 515 millioner kroner, fra 1.044 millioner kroner i fjorårets ni første måneder. Schibsted oppgir investeringskostnader og fortsatt fall i papirmarkedet i som to vesentlige grunner til svakere økonomiske resultater.

Konsernet kan likevel notere seg for en inntektsøkning på 13 prosent fra rubrikkannonser på nett, mens de tradisjonelle papirmediene fortsatt leverer svakere, både hva gjelder annonseinntekter og opplag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere