RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brukte 20 timer på å drepe siste mann

Foto: SHAH MARAI (Afp)
Sist oppdatert:
Tok nesten et døgn før sikkerhetsstyrkene fikk tatt kontrollen over ambassadestrøket.

Afghanske styrker har drept den siste av terroristene som angrep Natos hovedkvarter og USAs ambassade i Kabul tirsdag formiddag.

Stillingskrigen mellom sikkerhetsstyrkene og terroristene varte i hele 20 timer, melder BBC.

Terroristene forskanset seg i et høyhus, som var under konstruksjon, etter at de hadde gjennomført en rekke målrettede aksjoner i byens ambassadestrøk.

Høyhuset er klarert
Nå opplyser afghanske myndigheter at høyhuset er klarert, og at den siste terroristen er uskadeliggjort.

- Situasjonen i Kabul er nå tilbake i en normaltilstand, og våre landsmenn kan fortsette sine daglige gjøremål uten bekymringer, sier en talsmann for det afghanske innenriksdepartementet.

Syv mennesker, inkludert fire politimenn, ble drept av terroristene. I tillegg ble ni terrorister drept.

Taliban har påtatt seg ansvaret for angrepet. Men afghanske myndigheter hevder det er terrorgruppen Haqqani som sto bak. Gruppen har forbindelser til både Taliban og Al-Qaida, men opererer uavhengig.

Rakettdrevene granater
Angrepet startet tirsdag formiddag lokal tid, da en bil fullastet med terrorister ble stanset i en kontrollpost like ved ambassadestrøket i hovedstaden.

Deretter fulgte flere kraftige eksplosjoner, og terroristene tok seg til et høyhus i nærheten. Opptil fem terrorister avfyrte ild fra bygget, og angrep ulike mål med både automatvåpen og rakettdrevene granater.

Mellom seks og syv granater skal ha truffet den amerikanske ambassaden. Men ingen ved ambassaden ble skadd under angrepet.

Terroristene angrep også Natos ISAF-hovedkvarter, hvor seks mennesker skal ha blitt skadd, melder BBC.

- Begynner tilbaketrekningen
Angrepet blir ansett for å være det mest avanserte anslaget i Kabul på lenge. Det skjer samtidig som at utenlandske styrker begynner tilbaketrekningen fra Afghanistan. Kritiske røster mener angrepet er et eksempel på at afghanske sikkerhetsstyrker ikke er klare til å overta ansvaret for sikkerheten.

Men den afghanske presidenten står fast ved at sikkerhetsansvaret skal overføres til afghanske styrker.

- Slike angrep vil ikke hindre at sikkerhetsansvaret blir overført fra internasjonale til afghanske styrker, sa president Hamid Karzai i en uttalelse hvor han fordømte angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere