*Nettavisen* Nyheter.

Brukte 270.000 for å hente Zlatan hjem

Foto: DAVID GRAY (Reuters)

Det svenske fotballforbundet måtte spandere privatfly på stjernen.

Sverige spiller vennskapskamp mot Skottland onsdag kveld, og landslagssjef Erik Hamrén har overtalt superstjernen Zlatan Ibrahimovic til å gjøre comeback.

Men gratis er det ikke.

Zlatan fløy nemlig til mandagens trening i privatfly fra Spania, like etter at Zlatan var kommet hjem til Barcelona fra klubblages Asia-turné.

40.000 kroner timen
Expressen har regnet på det og kommet frem til at flyturen koster rundt 320.000 svenske kroner eller rundt 270.000 norske. Utregningen er basert på en tur-retur flygning fra Barcelona til Stockholm med Dessna Citation Sovereign til 40.000 svenske kroner per flytime.

Lagleder for det svenske landslaget, Lars Richt, vil ikke fortelle hvor stor del av regningen forbundet tar.

- Hva forbundet betaler vil vi holde for oss selv.

- Men dere anser dette som så viktig?

- Vi gjør en avveining fra gang til gang. Det er ikke første gangen han eller noen andre bruker privatfly. Det er noe vi diskuterer med spilleren, ikke med noen annen, sier Richt til Expressen.

Økt sikkerhet
I tillegg til den dyre flyturen har Det svenske fotballforbundet økt sikkerheten rundt landslaget fordi Zlatan er tilbake.

Selv om han overfor Erik Hamrén har gitt uttrykk for at det er for mye mediestyr når han er på landslaget, møtte Zlatan pressen under Sveriges trening mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.