RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
POPULÆRT: Clash of Clans er et populært spill på nettbrett.
POPULÆRT: Clash of Clans er et populært spill på nettbrett.

Brukte 60.000 uten at foreldrene visste det

Sist oppdatert:
Foreldrene godkjente en oppgradering til 49 kroner. Kort tid etter hadde barna brukt 60.000 kroner på spillet Clash of Clans.

De to sju og ni år gamle guttene til Eli Romsås og Morten Svartor er hekta på nettbrettspillet «Clash of Clans». Før påske godkjente foreldrene at barna skulle få kjøpe en utvidelse av spillet til 49 kroner.

Noen uker senere reiste foreldrene på ferietur uten barna. Da begynte kjøpsmeldingene å strømme inn på Mortens konto.

Som så mange andre spill, kan man i Clash of Clans kjøpe «edelstener» eller «gems» til bruk i spillet. En stor kiste med edelstener koster opp mot 1000 ekte kroner. Uten at foreldrene hadde godkjent kjøpene, hadde barna kjøpt store mengder «edelstener» uten å være klar over at de brukte virkelige penger - 58.690 kroner for å være nøyaktig.

KJØP: I spillet kan du kjøpe ulike mengder edelstener. Disse kan du bytte til gull og eliksirer, som du trenger i spillet.

- Du vet, fingrene deres går som trommestikker. De har jo bare trykket og trykket. De tenkte ikke over det, sier pappa Morten til Gudbrandsdølen Dagningen.

Pappa tok kontakt med Apple i Norge, og fikk tilbakeført pengene. Apple sier til familien at de gjorde et unntak for dem, og at det ikke er vanlig å tilbakeføre penger etter slike kjøp.

Her kan du se en ekspert spille Clash of Clans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere