*Nettavisen* Nyheter.

Brukte hørselvern mot bråk i klassen

ØNSKET ARBEIDSRO: Eleven klarte ikke å konsentrere seg om skolearbeidet på grunn av bråk og uro i timene, så han tok på seg hørselvern for å få arbeidsro. Han møtte forståelse hos læreren. Foto: Lars Ravn (TELEMARKSAVISA)

Eleven så seg lei på bråket til klassekameratene.

04.04.11 13:39

- En morgen så jeg han putta hørselvern i skolesekken. Hvorfor gjør du det? spurte jeg. Det er så bråkete i klassen, svarte han, sier moren til en elev på en barneskole i Telemark, skriver Telemarksavisa.

Episoden skjedde i vinter. Da hadde eleven sett seg lei på alt bråket, som hadde pågått siden skolestart.

- Han tok på seg hørselvernet i klassen, men fikk noen spydige kommentarer og tok øreklokkene av igjen. Men det var helt greit for læreren. Hvis det var et problem, kunne han gjerne ta på seg hørselvernet.

- Har han noen form for problemer med hørselen?

- Nei, nei. Ikke i det hele tatt.

Greit for læreren
Moren var nylig i en konferansetime på skolen, og læreren bekreftet at det var en urolig klasse.

- Det var læreren som tok opp episoden med hørselvernet. Jeg sa at han forteller lite om hva som skjer på skolen. Det eneste han egentlig har fortalt, er at det er så bråkete at han ikke klarer å følge med i timene.

- Han blir distrahert, mister konsentrasjonen og jobber sakte. Det er ingen elever som er slemme, bare veldig bråkete. Men hva skolen skulle gjøre med det, fikk jeg ikke svar på, sier moren.

Mye arbeid
Rektor ved skolen sier hun ikke kjenner saken.

- Den saken er i så fall ikke meldt videre til meg. Og jeg kommenterer uansett ikke enkeltsaker. Men generelt jobber vi mye med elev- og læringsmiljø ved skolen. Det er viktig å få arbeidsro i timene.

- Hva gjør dere når elever lager uro i timene?

- Det er alt fra tilsnakk til elevsamtaler. Hvis det er ille, kan enkeltelever bortvises fra timene, og de må sitte på mitt kontor. Skjer dette flere ganger over tid, kan det medføre utvisning fra skolen.

- Hvordan er situasjonen generelt ved skolen?

- Det varierer fra klasse til klasse, men generelt er det ikke veldig mye uro. Det er enkeltelever som skiller seg ut. Vi legger ned mye arbeid i å skape arbeidsro i timene, sier rektor.

- Handler ikke dette mye om klasseledelse?

- Læreren betyr mye. Det er viktig at lærerne har en god relasjon til elevene. Og vi blir aldri flinke nok, eller ferdig utdanna i å være gode ledere i klasserommet.

Les flere saker fra Telemarksavisa her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag