Gå til sidens hovedinnhold

Brukte sikkerhetsmadrass som akebrett

- Ekstremt farlig, sier daglig leder ved Svarstad Skisenter.

De seks personene som var innblandet i ulykken ved Svarstad skisenter i Lardal kommune i Vestfold lørdag kveld hadde tatt i bruk en sikkerhetsmadrass som akebrett.

- Sikkerhetsmadrassene ligner mye på en vanlig skumgummimadrass, men er vanntette. Vi bruker dem for å sikre løypene våre, forteller daglig leder Harald Årsbog ved skisenteret til Nettavisen.

Årsbog var på jobb da ulykken inntraff sent lørdag kveld.

Hørte et smell
- Jeg satt på kontoret da det smalt. Da jeg kom ut så jeg at de seks ungdommene hadde kjørt rett inn i veggen på driftsbygningen, forteller han.

Det ble snart klart at de seks hadde tatt med seg en sikkerhetsmadrass og satt utfor fra toppen av hoppbakken «Big-jump».

- Null styring
- De må ha fått svært stor fart nedover unnarennet, og på en madrass av denne typen har de null styring eller beskyttelse, sier Årsborg.

Kritisk for jente (14)
Tilstanden er kritisk for en 14 år gammel jente fra Porsgrunn som ble alvorlig skadd i ulykken. Det opplyser Ullevål universitetssykehus i en pressemelding søndag klokka 12.15. Ifølge sykehuset pådro jenta seg livstruende brudd- og hodeskader. Hun er under intensivbehandling. Jentas 16 år gamle søster og en kvinne på 24 år ble sendt til Sykehuset Vestfold i Tønsberg, men ble utskrevet søndag og var da begge i god fysisk form, ifølge sykehuset.

Les også: Livstruende for tenåringsjente

Krimteknikere fra politiet undersøkte søndag ulykkesstedet, opplyser operasjonsleder Tove Bakken ved Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

HTML EMBED

Vonde minner
For sjefen på Svarstad skisenter vekker ulykken vonde minner fra da han først begynte å jobbe på skisenteret for fem år siden.

I 2004 døde en 18-årig ansatt da snøscooteren han førte kolliderte med en 13-årig skiløper.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley