Gå til sidens hovedinnhold

Brustad ansatt av Røkke

Oslo (NTB): For fire år siden ble daværende næringsminister Sylvia Brustad (Ap) skjelt ut av Kjell Inge Røkke. Nå er hun ansatt som sjef for Røkke-kontrollerte Aker Kværner Holding.

Brustad er i dag konstituert fylkesmann i Hedmark og slutter i denne jobben i løpet av høsten, melder Østlendingen.

- Vi har erfart at oppfølgingen av Aker Kværner Holding krever mye oppmerksomhet og tar tid. Sylvia Brustad kjenner samarbeidsmodellen med Nærings- og handelsdepartementet og eierskapsavdelingen bedre enn de fleste. Vi ser fram til å få henne med på laget, heter det i en pressemelding fra selskapet. Hun vil bli innstilt som daglig leder for selskapet.

Selv sier Brustad at striden mellom henne og Røkke er over for lenge siden. Striden handlet om Aker Solutions kjøp av eierandeler i fire datterselskaper i Aker, og økning av eierandel i et femte. Røkke harselerte med Brustads dialekt og sa «Je er forbanna» over hennes håndtering av saken som næringsminister.

- Vi skværet opp for fire år siden, og jeg er veldig stolt og fornøyd over å ha fått tilbud om å jobbe i ett av Norges største selskaper, sier Brustad til Østlendingen. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem