RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brutalt og møkkete

Sist oppdatert:
Vi har testet «MotorStorm: Pacific Rift».

Bilspillet «MotorStorm» ble sluppet samtidig som Playstation 3 og regnes av mange for å være det beste lanseringsspillet. Britiske Evolution Studios bød på nådeløs, actionfylt og heftig kjøring i mildt sagt ulendt terreng.

Nå er snart oppfølgeren, «MotorStorm: Pacific Rift», klar og vi har sett nærmere på en versjon som er 80 % ferdig. Koden inneholdt to varierte baner, tre typer biler og en liten smakebit på flerspillermodusen.

Se trailer fra «Motorstorm: Pacific Rift» under
Anmeldelsen fortsetter under videoen

Se flere spillvideoer her

Bra baner
Banene var den for mange kjente «Cascade Falls», som har vært med i de fleste trailerne, og «Wildfire». Førstnevnte sender deg ut på tur i fruktbare og fargerike omgivelser, mens nummer to foregår på en aktiv vulkan. På tross av at de skiller seg klart fra hverandre hva utseende angår, er de begge villere enn noe vi fikk servert i «MotorStorm». Hoppene er heftigere, naturen voldeligere og hindringene flere – blant annet inneholder «Cascade Falls» en bro med et lite solid rekkverk og en vegg motorsyklister må dukke for å komme helskinnet under.

De to banene er også mye bedre designet enn noe av det originalen hadde å by på. I «MotorStorm» synes jeg at det ofte var en rute som var overlegen de andre, noe som ikke er tilfelle på verken «Cascade Falls» eller «Wildfire». For eksempel har utviklerne plassert ut vannkanoner som kjøler ned bilen din og lar deg «booste» mer, så selv om ruten er lenger kan det likevel hende at den er kjappere.

Artig flerspiller
Den eneste nye av de tre biltypene vi testet var monstertrucken, som fort kan bli en favoritt. Dette beistet av en bil brøyter seg vei gjennom feltet (og det meste annet), men er dessverre en smule ustabil. I tillegg sakkes du ned når du kjører over andre, så du må planlegge litt på forhånd.

Flerspillerdelen lot oss konkurrere mot en annen spiller og fungerte som ei kule. I hvert fall når spillerne holdt omtrent samme nivå hadde vi det kjempegøy, ellers skjedde det litt for ofte at de kom såpass langt fra hverandre at det ikke ble noe særlig kniving.

Erketypisk oppfølger
Alt tyder på at «MotorStorm: Pacific Rift» kommer til å by på mer av det samme, bare mer polert og med et par nye funksjoner. Heldigvis ser ikke det ut til å legge noen særlig demper på opplevelsen - hvis resten av spillet holder samme nivå som det vi testet, har vi enda en underholdende bilspillopplevelse i vente.

«MotorStorm: Pacific Rift» slippes til PS3 før jul.

25

Tilbud fra Nettavisen: Prøv 350 PC-spill i fem dager for fem kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere