RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brøvig bygger tankskip på spekk

Sist oppdatert:
Investoren Tharald Brøvig gjør nå et comeback i tank og bestiller inntil syv små tankskip uten kontrakter, etter å ha inntatt en mer passiv rolle i det norske aksjemarkedet
Ifølge TradeWinds har Brøvig, som tidligere var aktiv i stortank gjennom BrøvigTank, nå plassert en ordre på inntil syv produkttankskip ved det russiske verftet Volgograd Shipyard. Skipene er på 8.000 dødvekttonn.

Ordren skal være på tre faste kontrakter som skal leveres i 2005, samt opsjoner på ytterligere fire skip. Prisen skal ligge rundt 14 millioner dollar, eller 100 millioner kroner pr. skip.

Brøvig-direktør Svenn O. Pedersen mener at de fikk en attraktiv pris og at verftet kan gjøre jobben. De skal ha god tid på å erklære opsjonene.

Brøvig skal derimot ikke ha kontrakter klare for skipene som vil bli utstyrt med høyeste isklasse for trading i Nord-Europa. Pedersen sier til TradeWinds at det kan bli en kombinasjon av lengre kontrakter og spot.

Skipene skal driftes av Brøvig Rederi, mens et single-purpose-selskap eid av Tharald Brøvig vil eie skipene. Brøvig eier pr. i dag tre små containerskip som er finansiert i det tyske komanditt-markedet.

Tharald Brøvig har det siste året trukket seg mer og mer tilbake fra det norske aksjemarkedet etter å ha vært meget aktiv i en årrekke. Blant annet trådte han ut av en rekke styreverv tidlig i våres på grunn av høyt arbeidspress i mange år.

Han trakk seg nylig også ut av styret i Nordic American Tanker Shipping, samtidig som han har solgt seg ned i Tandberg-aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere