RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brøvig med kjempesmell på Crystal-skipene(Ny)

Sist oppdatert:
Crystal Production og investor Tharald Brøvig fikk omkring 185-190 millioner kroner for de to produksjonskipene i salget til skipsreder John Fredriksen. Den ene skipet hadde alene en nybyggingspris på 585 millioner kroner
Nytt: Kommentarer fra Crystal Production

Crystal Production har i andre kvartal tatt en nedskrivning på Crystal-skipene på 359,6 millioner kroner. Nedskrivning er i tråd med det som ble varslet i forbindelse med salget av de to produksjons- og brønntestskipene Crystal Sea og Crystal Ocean tidligere denne måneden.

Den bokførte verdien på de to produksjons- og brønntestskipene var etter nedskrivningen på 191,6 millioner. Med høyde for ordinære avskrivninger i tredje kvartal på noen millioner kroner, havner salgprisen i området 185-190 millioner.

Adm. direktør Hans-Jørgen Wibstad i Crystal Production vil ikke overfor iMarkedet kommentere om bokført verdi ved utgangen av andre kvartal tilsvarer salgsverdien.

- Vil det bli gjort ny nedskrivninger i tredje kvartal?

- Vi forventer ikke det, sier Wibstad til iMarkedet.

Crystal Ocean kostet alene totalt 585 millioner kroner, da det ble levert fra Kværner Govan i Glasgow i november 1999. Så sent som i 2001 var de to skipene bokført til over en milliard kroner.

Crystal hadde ingen inntekter i kvartalet, og styret vurdere fortsatt ulike alternativer for selskapets fremtid. Selskapet har etter salget av skipene for et par uker siden ingen vesentlige aktiva.

Disse vurderingene vil bli foretatt i nært samarbeid med selskapets pantelånsbanker.

- Vi har fortsatt god tid til dette, sier Wibstad, og viser til at banken vil finansiere selskapet ut oktober.

En av de største taperne på Crystal Production, tidligere Brøvig Offhore, er finansmannen Tharald Brøvig i tillegg til andre investorer og bankene. Den langsiktige gjelden ved utgangen av andre kvartal utgjorde 428 millioner kroner, mens egenkapitalen var på minus 232 millioner kroner.

Les også: Fredriksen holder Crystal-skipene privat

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere