RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brøvig trer ut av sine styreverv (Ny)

Sist oppdatert:
Den meget profilerte investoren Tharald Brøvig melder at han trekker seg ut av nesten alle sine styreverv i norske børsnoterte selskaper. Det har vært mange nedturer det siste året, og Brøvig skal være sliten
I en børsmelding opplyses det at han av helsemssige årsaker trekker seg fra styrevervene i Tandberg, Tandberg Television, Tomra, Crystal Production og PhotoCure.

Brøvig har hatt store investeringer i disse selskapene, og har det siste året hatt store tap, blant annet på sine engasjementer i Tandberg, Crystal Production og Tomra.

Han vil fratre ved de ordinære generalforsamlingene i selskapene som avholdes i april.

Etter det iMarkedet erfarer skal ikke Brøvig være rammet av noen alvorlig sykdom, men skal være sliten etter en årrekke med meget høyt arbeidspress. Brøvig selv har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar.

- Tharald Brøvigs innsats for disse selskapene har vært betydelig over mange år. Han kjennetegnes ved sitt engasjement og sin langsiktighet, og vi ønsker ham riktig god bedring, skriver selskapene i en felles melding.

Brøvig kommer til å fortsette i sitt styreverv i rederiet Nordic American Tanker Shipping.

Tharald Brøvig har vært en sentral investor i det norske finansmiljøet i lang tid. Han ble først kjent i brede lag som en av investorene bak IT-eventyret Norsk Data, og var med til det eventyret var ute.

Finansavisen har beregnet at aksjeformuen hans det siste året har falt fra rundt 1,8 milliarder til 280 millioner, og det er den doble nedturen etter to resultatvarsler i Tandberg som svir hardest. Brøvig har vært aksjonær i Tandberg i 20 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere