RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brynhildsen slutter i P4

Sist oppdatert:
Rune Brynhildsen slutter overraskende som sjef i P4 etter halvannet år, Kalle Lisberg kommer tilbake igjen som sjef. Årsaken er uenighet med den delen av styret som representerer den største eiergruppen.

Brynhildsen forlater stillingen med umiddelbar virkning, men vil stå til den nye ledelsens disposisjon ut året, skriver P4 i en pressemelding.

– Styret takker Brynhildsen for hans imponerende arbeidsinnsats under en meget viktig periode for selskapet og beklager at denne situasjonen har oppstått. Samtidig er vi fornøyd med at vi så raskt har fått på plass en erfaren medieleder som ny toppsjef i selskapet. Brynhildsens avgang vil ikke endre på selskapets fremtidige kurs, sier styreleder Jens Kristian Thune i P4 i meldingen.

Brynhildsen har vært sjef kun i halvannet år og er den tredje sjefen som P4 har hatt de siste årene. Cecilie Norland var forgjengeren, men varte kun noen måneder og nåværende TV3- og MTG Norge-sjef, Hein Espen Hattestad, har ledet radiobedriften i mellomtiden.

P4s nye toppsjef, Kalle Lisberg, kommer fra stillingen som arbeidende styreformann i MTG Norge, og har også tidligere hatt sentrale lederstillinger i P4. Først som gründer og programsjef i perioden 1993-1995, og i 1999 som administrerende direktør. Han har tidligere vært leder for MTG og TV3 i Norge.

– Rune Brynhildsen har vist en imponerende arbeidsinnsats i sin periode som toppsjef i P4 og har vært en samlende leder som de ansatte har vist vilje til å lykkes sammen med. Brynhildsen skal ha honnør for å ha ledet P4 til ny konsesjon før sommeren – og for sin ledelse av selskapet i en turbulent periode. Han gjort den jobben han ble ansatt for å gjøre, sier Thune.

– Det er med tungt hjerte jeg forlater P4 rett før den kanskje mest spennende fasen i selskapets 10-årige historie. Men etter en omfattende helhetsvurdering har jeg kommet til at fratreden er det beste for selskapet, de ansatte og eierne i den situasjonen vi nå er i. Jeg er trygg på at P4 er godt rustet til å møte konkurransen i tiden fremover. Nå kreves det full fokus for å gjøre Norges beste radiokanal enda bedre. Jeg vet at Kalle Lisberg har egenskapene og forutsetningene for å samle alle gode krefter i P4 og bringe selskapet enda et steg videre, sier Rune Brynhildsen i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere