Gå til sidens hovedinnhold

– Bryr seg ikke bare om Kong Salomo, men om Jørgen Hattemaker

Tv-aksjonens bydelskomité på Stovner fikk kongelig besøk torsdag.

STOVNER: – Jeg håper så mange som mulig går søndagstur. Jeg er dessverre i bryllup i helgen og har ikke anledning til å gå, men jeg håper å bidra på andre måter, sa Tv-aksjonens høye beskytter, Kronprins Haakon Magnus, da han møtte frivillige i forkant av aksjonen 21. oktober.

Aksjonen går til inntekt for Amnesty International.

Nydelige vafler

Kronprinsen ble tatt i mot av ingen ringere enn sin mors klassevenninne Sigrid Wisløff, som hadde gått sammen med dronning Sonja på Slemdal skole, i sine harde dager.

– Han ligner sin mor, uttalte 74-åringen bak vaflene, som gjengen i organisasjonen 60+, hadde stekt opp til arvingens ankomst kl. 15.00 torsdag 18. oktober.

Kong Salomo

Kronprinsen ble også tatt i mot av Tv-aksjonens byleder, Agnethe Kristin Mikkelsen. Hun var stolt og rørt over kongelig besøk:

– Dette betyr mye for oss. Det viser at han bryr seg om det som faktisk skjer. Jeg blir takknemlig. Han bryr seg ikke bare om Kong Salomo, men om Jørgen Hattemaker, uttalte hun.

Bydelskomiteen på Stovner er én av 49 komiteer i Oslo.

– Dette er god reklame. Vi trenger så mange bøssebærere vi kan få, sa de to frivillige Tone Vangen og Inger Helen Jensen, begge fra Stovner.

Glad og ydmyk var også representanten fra ungdomsorganisasjonen FuTu (For ungdom Til Ungdom), Zein Al-Salihi (20), som springer ut av ungdomsmiljøet på Stovner.

– Mange av oss har gjort litt av hvert tidligere i livet. Nå var det på tide og bruke den tilliten og respekten vi har i lokalmiljøet til å bidra på en positiv måte, sier Zein, og vil at ungdom skal ta ansvar, og komme seg ut på søndag.

Viktig sak

Kronprinsen mener Amnesty International er en viktig organsisasjon.

– Amnesty er en grasrotorganisasjon, som gjør mye viktig arbeid. Jeg er glad jeg har fått se hvordan en lokalkomité jobber. Det er her på bydelsnivå det faktisk skjer, sier kronprinsen og legger til:

– Dessuten fikk jeg smake på vaflene: De var veldig gode og kan anbefales, sier han til potensielle turgåere søndag 21. oktober.

LES OGSÅ: Mette-Marit skapte verdifull fryd på Fyrstikkalléen

LES OGSÅ: Mette-Marit ankom i søppelbil

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford